Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Med lidenskap for hud

Huden er fasaden vi presenterer for alle rundt oss, og ingen går gjennom livet uten å oppleve utfordringer med den. For Siren Omholt Toftevåg ble hudhelse tidlig en lidenskap, som nå har vokst til å bli en fremadstormende karriere.

Siren Omholt Toftevåg hos Asteta Clinic

- Man skulle jo gitt alle et mikroskop, så de selv kunne sett nøyaktig hva som skjer med huden gjennom livet. Det ville nok gitt en del et lite sjokk.

Siren Omholt Toftevåg ler der hun sitter i lunsjrommet til Asteta Clinic. Bak smilet merkes også dyp seriøsitet og et brennende engasjement hos sykepleieren, med tilleggsutdannelse og spesialisering innen kosmetisk dermatologi.

- Alle vil oppleve utfordringer med huden, og for mange får det konsekvenser for liv og eget selvbilde. Huden vår er jo noe av det aller første mennesker rundt oss ser og vurderer. Det påvirker våre relasjoner og vår egen oppfatning av disse relasjonene. Slikt bør tas på alvor, og for dem som ønsker det så er det hjelp å få, sier Toftevåg, før hun legger til:

- Ofte finner jeg de største utfordringene mest givende. Det er når noen virkelig trenger hjelp at også resultatene og forbedringen av livskvalitet blir størst.

Alltid oppdatert

Allerede som barn var Toftevåg så opptatt av hud at hun stadig oppfordret familien hjemme til å la henne gi dem behandling. Jobb på klinikk fikk hun allerede mens hun studerte på Oslo Met. I relativt ung alder har hun gjort flere tusen behandlinger, og klinikkerfaring både som leder og fagansvarlig.

Avhengig av hvilke produktanmeldelser du leser og hvilke klinikker du oppsøker, så er det svimlende mange meninger om alt fra hvordan du skal fukte huden til hvordan du beskytter den mot UV-stråler. Toftevåg bruker mye tid på å finne den beste veien gjennom denne jungelen av tips og råd. I tillegg til solid utdannelse prioriterer sykepleieren også kurs hos ulike leverandører som IBSA, Teoxane, Dr. Schrammek, Beauty Technology og Alma.

- Dette med estetisk medisin og kosmetiske behandlinger er oppriktig en lidenskap for meg. Jeg følger veldig med, er alltid oppdatert. Det å lese om, og lære av, ulik forskning synes jeg er veldig interessant. Trygghet gjennom kunnskap. Og så sjekker jeg hva som trender på sosiale medier, sier Toftevåg. Hun understreker at dermatologi er et sammensatt bilde.

- I tillegg til fysisk undersøkelse og histologisk analyse setter jeg meg også inn i kundens personlige historie. Kontakten med mennesker betyr mye for meg. Jeg får så mye igjen for å gi kunden tid, sette meg ned med de for virkelig å kunne forstå deres utgangspunkt. Det handler om relasjonsbygging. Og at alle er egne individer, med unike behov og ønsker. Kunden skal virkelig ha en følelse av å bli ivaretatt og sett.

Tørre nordmenn

Fin hud er ikke bare et spørsmål om genetisk arv og dna. Dine daglige vaner og rutiner har stor innvirkning på det du ser i speilet. Det å investere tidlig i helsen til huden din, med regelmessig hudpleie, vil hjelpe deg til å se og føle deg best mulig gjennom hele året. Ikke minst gjennom den lange og harde norske vinteren. I tillegg lever vi i et samfunn med mye stress.

- Veldig mange nordmenn har tørr hud, og det er jo da jeg begynner å ha det gøy. Når jeg kan bidra til en forandring. Jeg er veldig glad i glød, når man ser at huden får fukt, sier Toftevåg, som sammenligner hudpleie med det å trene.

- Det holder ikke bare med tid med en personlig trener én gang i uken. Det krever at man virkelig følger opp. Med en plan, også hjemme hos seg selv. Det må bare innøves, jobbes inn i rutinen. Og så er det viktig å huske at nøkkelen til god hudhelse er forebygging. Slike ting som å være forsiktig i eksponering mot sol.

Blant det Toftevåg har erfaring med er klassisk ansiktsbehandling, microneedling, kjemisk peel, green peel og hydrafacial - for å nevne noe. Laser og energy based devices er også noe hun kan. Alt fra Erbium Yag, IPL og hårfjerning innenfor laser, til behandlinger som HIFU, CoolSculpting og Emsculpt har hun også jobbet med.

- Jeg er veldig ærlig, og opptatt av naturlig skjønnhet. Hvis jeg ikke ser noe poeng i å gjøre en behandling, så gir jeg også kunden klar beskjed om det. Langsiktighet er viktig, og heller starte litt forsiktig, sier Toftevåg, som ønsker mer åpenhet i samfunnet rundt både muligheten og nødvendigheten med hudpleie.

- Selv for hud, som burde være en så naturlig ting å snakke om, kan det bli litt skambelagt å innrømme at man får behandling. Det er en del fordommer der ute mot det vi driver med, og det er trist.

Hjemme hos Toftevåg selv byttes gjerne sofa og tv-seing ut med testing av nye produkter og metoder.

- Skjønnhetsrutiner er en mulighet til å merke endringer i deg selv. Ettersom huden din forandres gjennom livet, så må også produktene dine kontinuerlig evalueres og eventuelt endres. Så for egen del, når jeg går på badet om kvelden, så blir jeg der ofte en stund - for å si det sånn. Og så er jo det beste i verden å ha en lidenskap som faktisk også kan bli en karriere!

Siren Omholt Toftevåg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

siren@asteta.no

Telefon: 22 02 60 60

Siren Omholt Toftevåg er et talent av de sjeldne innen hudhelse, med et brennende engasjement for faget og kunden. På kort tid har hun opparbeidet seg en imponerende innsikt og erfaring. Med Toftevåg hos oss kan Asteta Clinic nå tilby et av landets sterkeste og mest kompetente team innen hudpleie og kosmetiske behandlinger. Kontakten med mennesker er viktig for Toftevåg, og respekten for at alle er egne individer med unike behov og ønsker.

Ønsker du å booke time hos Siren?

Siren Omholt Toftevåg med kosmetiske produkter

Da kan du booke time direkte i vår online kalender for 30 eller 60 minutters time. Er du usikker på hva som er riktig for deg kan du kontakte oss direkte på 22 02 60 60 / 99 10 20 60 eller post@asteta.no

Aldersgrense er 18 år. Pris 300 kr. Avbestilling mindre enn 24 timer før oppsatt tid belastes med kr. 600,-.