Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Silikon bryst - kirurgens anbefaling

Av Jes Rødgaard

Plastikkirurg

Når du er usikker rundt valg av brystprotese, så gjør vi det som kan virke vanskelig forståelig og lettere tilgjengelig. Sammen tar vi det rette valget for deg.

Plastikkirurg hos Asteta Clinic holder et silikon bryst - silikonimplantat

Den første operasjonen med brystforstørrelse med brystimplantater fant sted på begynnelsen av 1960-tallet, og siden har det vært en stor utvikling på dette feltet. Det kan være ulike grunner til at kvinner ønsker en brystforstørrelse, med fyldigere og fastere bryster.

Noen opplever for eksempel asymmetri og/eller misdannelse av brystene, som kan korrigeres med brystimplantater. Andre ganger kan det handle om å gjenskape bryster etter graviditet og amming.

En klar fellesnevner for mange kvinner er at fine bryster vurderes som viktig for deres feminitet. I noen tilfeller kan operasjonen utføres i kombinasjon med fettransplantasjon for å skape det beste resultat.

Les også: Egne behov etter fødsler og samvittighet

Mange kvinner vurderer fine bryster som viktig for deres feminitet, sier plastikkirurg Jes Rødgaard

Silikon- og saltvannsimplantater

Silikon- og saltvannsimplantater er de to typene brystimplantater som produseres. De siste tiårene har silikonimplantater vært det mest populære, fordi silikon ser mer naturlig ut og føles mykere. Risikoen for komplikasjoner, slik som for eksempel lekkasje av implantatet, er også lavere.

Saltvannsimplantater føles fastere, og det er også en tendens til mer merkbare og synlige folder (rippling). Det er ikke farlig hvis det er lekkasje av implantater, og risikoen for at dette skjer er svært liten. Det kan være vanskelig å vurdere klinisk om det er lekkasje av et brystimplantat, og den beste måten at bestemme dette på er å gjøre en MR-scanning.

Risikoen for lekkasje er at det utvikles kapseldannelse, som er en prosess hvor den naturlige kapselen rundt implantatet tykner, noe som kan forårsake hardhet og smerte i brystene.

Risikoen for kapseldannelse er kun 1-2 prosent, og er høyest de første fem årene etter operasjonen. Ved symptomatisk kapseldannelse kan en ny operasjon være nødvendig, der kapseldannelsen fjernes og nye brystimplantater settes inn.

Runde, dråpeformede og ergomix silikonimplantat

Silikonimplantatene som vi bruker på Asteta-klinikken er fra Mentor og Motiva. Begge disse implantatene er godkjent i Europa, mens kun Mentor er godkjent i USA. For Mentor kan du velge mellom runde og dråpeformede (CPG) brystimplantater. For Motiva finnes runde og ergomix.

Av disse anses ergomix, en protese som beveger seg sammen med kroppen, som det mest naturlige. Runde implantater skaper mer fylde på toppen, mens CPG/ergonomix altså gir et mer naturlig utseende, med en mer skrå silhuett øverst på brystet.

Plassering av silikon bryst

Du kan velge å plassere implantatet over eller under brystmuskelen, men det vanligste er å plassere implantatet under muskelen. Det er fordeler og ulemper med begge metodene, og det endelige valget er individuelt for den enkelte kvinne.

Hvis kvinnen har et lite heng på brystet, er det ikke alltid nødvendig med et brystløft, og i disse tilfellene vil brystforstørrelsen kompensere for fallet. I visse situasjoner vil et brystimplantat ikke kompensere for heng på brystet, og i disse tilfellene vil det være nødvendig med et brystløft, enten med et arr rundt brystvorten, eller som et ankerformet arr.

Det vanligste er å sette inn implantater via brystfolden, men det er også mulig å sette inn implantater gjennom armhulen eller rundt brystvorten. Grunnen til at brystimplantater ofte velges via brystfolden er fordi risikoen for kapseldannelse er lavere.

Hos Asteta Clinic får alle en individuell vurdering og anbefaling

Asteta Clinic har en av Norges beste garantier

Både Mentor og Motiva har et omfattende garantiprogram som gir kompensasjon ved kapseldannelse eller lekkasje på implantatet.  I tillegg til disse garantier tilbyr Asteta Clinic 6 års kostnadsfri reoperasjon ved hard kapseldannelse eller lekkasje.

Se størrelse og form med 3D visualisering

Basert på kvinnens ønsker og utseendet til brystene, kan du ved hjelp av silikoninnlegg i BH og 3D-visualisering finne det riktige brystimplantatet. Her på klinikken bruker vi den nyeste teknologien i form av VECTRA 3D, der man ved hjelp av flere kameraer fra ulike vinkler kan ta samtidige opptak for å lage et 3D-bilde av ønsket resultat. Dette sikrer at det er riktig størrelse og form på implantatet kvinnen velger.

På Asteta Clinic har vi mange års erfaring innenfor kosmetisk brystkirurgi, inkludert brystforstørrelse med implantater. På klinikken er de beste rammene skapt i form av trygge omgivelser og profesjonelt personale - for å hjelpe deg med å oppnå det utseendet du ønsker.

Ønsker du en anbefaling fra en av våre erfarne kirurger?

Plastikkirurgene Jes Rødgaard og Kenneth Chiu hos Asteta Clinic

Da kan du fylle ut skjema eller kontakte oss direkte på 22 02 60 60 / 99 10 20 60 eller post@asteta.no for å bestille en konsultasjon.

Prisen for konsultasjon er 600 kr og er helt uforpliktende. Aldersgrense 18 år. Avbestilling mindre enn 24 timer før oppsatt time belastes i sin helhet.