Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Verdenskongress og faglig påfyll

Av Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Nylig var jeg i Istanbul, som deltager på kongressen til ISAPS - verdens ledende forening for leger som er sertifisert innen estetisk kirurgi. En unik arena og møteplass for faglig diskusjon og deling av erfaringer med andre kirurger.

Asteta Clinic deltar på ISAPS kongress i Istanbul

Etter perioder med nedstengning og reiseforbud på grunn av pandemien er det fantastisk å kunne reise igjen. Bare litt luft under vingene er deilig i seg selv, men det jeg virkelig har savnet er å kunne besøke internasjonale konferanser og kolleger for faglig påfyll.

Min klare ambisjon er å være i det absolutte toppsjiktet innen mitt yrke og fagfelt. Derfor er også kontinuerlig læring og oppdatering i form av ny kunnskap ekstremt viktig

Kontinuerlig læring og oppdatert kunnskap er viktig

Det å være lege og plastikkirurg er ikke bare en jobb for meg. Det er også en stor interesse og stolthet. Først og fremst innebærer det ansvar, for at alle som kommer til meg kan være trygge på at de får kvalitet og trygghet – den mest moderne og optimale pasientopplevelsen. Min klare ambisjon er å være i det absolutte toppsjiktet innen mitt yrke og fagfelt. Derfor er også kontinuerlig læring og oppdatering i form av ny kunnskap ekstremt viktig. Gjennom mine år som plastikkirurg har jeg alltid prioritert nettopp faglig påfyll og utvikling, samt lære om det aller nyeste av teknologi, utstyr og hjelpemidler.

Verdenskongressen for estetisk kirurgi i Tyrkia

Nylig var jeg i Istanbul, som deltager på verdenskongressen til ISAPS – verdens ledende forening for leger som er sertifisert innen estetisk kirurgi. En unik arena og møteplass for faglig diskusjon og deling av erfaringer med andre kirurger. Dagene i den tyrkiske storbyen ble både et gledelig og nyttig gjensyn med internasjonale kolleger.

Det blir alltid mye informasjon å ta inn over seg på slike konferanser, og da gjelder det å sile litt slik at det jeg bruker tiden på er det som virkelig kommer best til nytte. I år var det mange gode samtaler rundt slikt som evalueringen av pasienten, måten det unike utgangspunktet til hver enkelt spiller inn i valget av behandling.

Nesten hele den første dagen prioriterte jeg å se direkteoverføring av ulike operasjoner. Under konferansen var det satt av hele tre saler med live-studio fra seks operasjonsstuer. Alt fra mageplastikk og brystløft til sekundær neseplastikk og fettsuging. Underveis var det mulighet til diskusjoner og spørsmål, både til fagpanel i salen og kirurgene i operasjonsstuene. På happenings som ISAPS-konferansen blir i tillegg siste nytt innen publiserte forskningsartikler nevnt, en god hjelp for å holde seg oppdatert i tillegg til jevnlig lesing av fagtidsskrifter gjennom året.

Helsesektoren er avgjørende skal verden nå bærekraftmålene

Fag og det medisinske er i førersetet når jeg møter kolleger. Men for meg er det også viktig at vi bruker slike møter til å samles rundt viktige verdier som bærekraft. Asteta Clinic er blant annet stolt deltager i FN-initiativet Global Compact, sammen med øvrig næringsliv som forplikter seg til å ta samfunnsansvar. Helsesektoren er avgjørende skal verden nå bærekraftmålene, som i tillegg til klimasaken omfatter slike ting som utdanning, likestilling og mindre ulikhet. I Istanbul var ett av mange høydepunkt talen til Dr. Jennifer Walden, den første kvinnelige lederen av The Aesthetic Society. Hun er lidenskapelig opptatt av at bransjen skal bryte barrierer og finne nye og bedre veier til bærekraft og mangfold. «Leadership in a Multicultural Environment and Why It Is Important Now” var blant temaene som ble diskutert av panelene på ISAPS-konferansen i år.

Fra Istanbul på Instagram @astetaclinic

Åpenhet og dialog

Det er for meg som lege fra Norge spesielt interessant, og på mange måter befriende, å oppleve den åpenheten og konstruktive dialogen som finnes rundt plastisk kirurgi og kosmetisk behandling i utlandet. Ikke minst sett i lys av debatten som har gått om dette her hjemme denne høsten. Takk til ISAPS og Istanbul, for en lærerik og fornøyelig uke!