Asteta Clinic

Leppeløft

Et leppeløft kan ha en foryngende effekt når opplevelsen av at overleppen er blitt for lang. Med et løft vil leppene få mer naturlig fylde, mer av tennene kan vises. Estetsik kirurgi kan med små inngrep gjøre stor glede for pasienten uten at det vises mye for andre.

Fakta om leppeløft

  • Pris: 26.000,-

  • Tid: 45 minutter

  • Bedøvelse: Lokal bedøvelse eller narkose 

  • Kontroll: 1 uke for stingfjerning, etter behov og 3 måneder

    *les mer på informasjonsside om priser.

Hva er leppeløft operasjon?

En leppeløft operasjon er et kirurgisk inngrep som gir mer volum til leppene som er permanent eller korrigere forandringer i leppene etter skade eller medfødte avvik.

Ulike årsaker for leppeløft

Det er ulike årsaker til ønske om en leppeløft operasjon. Det kan være ønske om mer volum i overleppen uten å benytte filler og som vil gi et mer varig resultat. Det kan være at du opplever at overleppen er for lang, har ønske om at mer av tennene vises når du smiler eller har et ønske om et mer ungdommelig utseende etter at huden har forandret seg med alderen. Det kan være du har et ønske om å korrigere arr etter tidligere skade eller kirurgi.


Den første samtalen

Når du kommer til første samtale hos oss, kartlegger vi hvilken ønsker du måtte ha for behandlingen. På denne måten får vi et godt grunnlag for å gi deg råd basert på dine bekymringer og ønsker. Du vil få informasjon om hva du kan forvente deg av resultat. Det blir satt av god tid slik at du får svar på alle dine spørsmål. Vi vil også forklare deg hvordan du forholder deg i tiden før og etter en behandling hos oss.


Operasjonsdagen

Når du kommer til oss på operasjonsdagen møter du din kirurg og dere går igjennom planen for din operasjon. Du skal føle deg helt trygg på at dere er helt enige om hva som skal gjøres. Du får anledning til å stille spørsmål om du har noen bekymringer. Du skifter til morgenkåpe og har kun eget undertøy på. Dette for å ivareta hygienen på operasjonsstuen. Etter at du har vært på toalettet følges du inn på operasjonsstuen, der blir du forberedt med vask og bedøvelse. Du vil komme deg raskt etter operasjonen og kan reise hjem etter operasjonen. Du vil få muntlig og skriftlig informasjon før du blir hentet fra klinikken.

Selve operasjonen

I starten av operasjonen settes det lokalbedøvelse i området rundt leppene som vil virke i 6-8 timer etter operasjonen. Stikkene kan oppleves noe ubehagelig. Snittet legges i fra nesebor til nesebor,  overskudds vevet fjernes kirurgisk før sårkantene syes med en selvoppløselig tråd. Selve operasjonen tar ca 45 minutter. Du vil kjenne på litt hevelse og sårhet i sårkantene, men får informasjon om smertelindring om du har behov.