Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Åpnet opp med neseoperasjon

Problemer med luftveien gjennom nesen gjorde at Isabelle (32) slet med opplevelser av trykk og hovenhet i ansiktet. Etter operasjon har hun nå en nese som både fungerer og har ønsket form.

Kvinne nyter en kopp te med nytt liv etter neseoperasjon

Isabelle var i begynnelsen av 20-årene da hun virkelig begynte å kjenne at nesen ikke fungerte helt som den skulle.  Det var for lite luft som kom gjennom, på en måte som ga et svært ubehagelig trykk i deler av ansiktet.

Det var så ille at jeg ble fysisk hoven rundt øynene. Det var veldig plagsomt. Jeg holdt meg unna sosiale settinger, ville ikke gå ut blant folk, sier Isabelle, som i dag er 32 år.

Isabelle gjennomgikk et inngrep som reduserte plagene med tett nese, forårsaket i hovedsak av store nesemuslinger. 

Ifølge Isabelle søkte hun hjelp hos flere spesialister på øre, nese og hals, men de hun traff klarte ikke å løse problemet. Etter hvert kom hun til lege og plastikkirurg Kenneth Chiu, som tok henne inn for en neseoperasjon

Ser hele bildet

Alle mennesker har nesemuslinger. De skal varme og fukte luften vi puster inn. For å utøve sin funksjon i kontakt med luften har nesemuslinger en relativt stor overflate, som også kan bli brysomt stor i enkelte tilfeller. Behandling av skjev neseskillevegg og store nesemuslinger kan være nødvendig for å bedre funksjon og luftgjennomstrømningen i nesen. 


Dette er nesemulinger (Kilde sml.no):
Nesmuslingene er to (tre) slimhinnekledde bein- og bruskkammer som ligger over hverandre langs nesehulens laterale vegger. De er buet, og bidrar til å øke overflaten i nesehulen slik at luften som pustes inn oppvarmes og fuktes bedre. - Les mer på sml.no


Hos Chiu gjennomgikk Isabelle et inngrep som reduserte plagene med tett nese, forårsaket i hovedsak av store nesemuslinger. I tillegg ble neseskilleveggen rettet opp.

Det åpnet opp og lettet på trykket – bokstavelig talt. Etter det har det vært mye mindre hovent rundt øynene, sier Isabelle. 

Når pasienter henvender seg til Chiu med spørsmål om nesen, så er han opptatt av å høre deres bekymringer og ønsker. Samtidig gjøres en enkel klinisk undersøkelse for å vurdere nesens oppbygging både innvendig og utvendig.  Samtidig som funksjonaliteten bedres kan det også gjøres kosmetiske grep samtidig, dersom pasienten ønsker det.

For min del ble det en fin kombinasjon, begge deler ble gjort. Både medisinsk og kosmetisk. Kenneth bryr seg og ser hele bildet, sier Isabelle.

Les også: Nesen ser helt naturlig ut

Mer selvtillit

I tillegg til å være spesialist i plastisk kirurgi, har Chiu dessuten spesialkompetanse på nettopp neseoperasjoner. Hos Asteta Clinic brukes blant annet 3D-simulering som kommunikasjonsverktøy, slik at pasient og lege kan være trygge på at de har forstått hverandre før operasjonen gjennomføres. 

Kenneth er hyggelig, høflig og profesjonell. Det han gjorde på den kosmetiske siden gjør at nesen nå ser veldig pen ut. Før ville jeg ikke være med på bilder, men det vil jeg nå, sier Isabelle. 

Ifølge Isabelle har hun fått et nytt liv etter neseoperasjonen, som gjør at hun ser lysere på fremtiden. Formen på nesen er mer slik hun ønsker, og følelsen av hovenhet og trykk er redusert. 

Det har vært viktige år som jeg ikke får tilbake igjen, men nå kan jeg se fremover med mer selvtillit. Mye har blitt mer lystbetont. For eksempel holder jeg nå øyekontakt i samtaler. Jeg skammer meg ikke lenger, sier hun. 

Tekst og beskrivelser er godkjent av pasienten. Av personvernhensyn er det brukt illustrasjonsfoto.

Les også: Endelig har jeg fått nesen jeg ønsket meg

VIL DU VITE MER OM NESEOPERASJON - NESEPLASTIKK?

Her kan du lese mer om neseoperasjon hos Asteta Clinic. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med Dr. Kenneth Chiu gjennom vår online-booking eller kontakte oss her.