Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Mørke ringer under øynene

Mørke ringer under øynene er forholdsvis vanlig, blant både damer og menn. Her kan du lese mer om årsaker til dette, samt hvilke behandlinger vi tilbyr på Asteta Clinic.

Årsaker

Mørke ringer under øynene er en betegnelse for den ofte blålige eller brunlige fargen som vises i området under øynene. Både intensiteten og årsaken kan variere. De infraorbitale, mørke ringene representerer flere faktorer og utfordringer som inkluderer dypere ansiktsanatomi, bløtvevsforandringer, og ikke minst bidrag fra huden. 

Genetikk: Noen mennesker er genetisk disponert for mørke ringer under øynene. Årsaker til dette kan være tynnere hud, eller tendens til mer synlige blodkar.

Anatomi og tykkelse på huden: Huden under øynene er tynnere enn i resten av ansiktet, og blodårene og blodkarene i dette området kan være mer synlige. Fremtredende blodårer er en veldig vanlig årsak til mørke ringer.
Vi har individuelle variasjoner knyttet til anatomien vår, og hos noen er blodårene under øynene mer fremstående og vises derfor bedre gjennom huden. Dårlig sirkulasjon her kan også spille en rolle.

Alder: Aldring spiller en stor rolle. Med alderen blir de mørke ringene mer synlige. Det som skjer i huden er at vi mister kollagen og fett. I tillegg blir huden tynnere. Dette har med å gjøre at blodårene blir mer synlige og skaper mørke ringer under øynene.

Søvn: For lite eller dårlig søvn kan blant annet føre til blekhet og matthet i huden, som gjør blodårene og mørkt vev under øynene mer synlige.

Dehydrering: Mangel på hydrering kan føre til at huden blir tørrere og mørkere. I tillegg vil det føre til flere fine linjer i området rundt og under øynene. Som følge av dette vil flere føle seg eldre, mer trøtt og ikke minst at sminken ikke legger seg noe pent.

Solstråling: Melaninpigment har en tendens til å samle seg rundt og under øyepartiet. Langvarig eksponering for solen kan føre til økt melaninproduksjon, noe som gjør huden mørkere under øynene.

Røyking, kosthold, stress og alkohol: Disse faktorene kan føre til dehydrering, tidlig aldring og redusert sirkulasjon, noe som igjen kan resultere i mørke ringer under øynene.

Medisinske tilstander: Mørke ringer være til tider være resultat av medisinske tilstander som eksem, allergi eller anemi.

Mørke ringer under øynene har ikke nødvendigvis en medisinsk forklaring, men kan likevel gi kosmetisk bekymring. Det kan være vanskelig å bli kvitt eller skjule. Det finnes en rekke behandlinger som kan bidra til å forebygge tilstanden.

Fremgangsmåten for behandling avhenger av bakenforliggende årsak. Om det er aldring, pigment, livsstil eller behov for fukt vil ha innvirkning på hvilken behandling som vil være riktig for deg.

På Asteta Clinic møter du autorisert og sertifisert personell som kan hjelpe deg og er der for deg. Våre kosmetiske sykepleiere tilbyr rådgivning og veiledning, samt en rekke ulike behandlinger - for eksempel injeksjoner og hudforbedrende program. Benytt deg av rådgivning med oss, slik at vi sammen kan finne riktig behandling for deg.

Få råd og veiledning av våre kosmetiske sykepleiere


Fillers mot mørke ringer

Noen opplever «tear through», eller innsøkk/hulrom under øynene i tillegg til mørke ringer. Dette skyldes redusert fettvolum som igjen gjør blodkar under øynene mer synlige. I slike tilfeller kan filler være et godt alternativ.

Noen kan oppleve at lite eller manglende volum kan gi følelse av å se eldre eller sliten ut. Fillerbehandling kan bidra til å skape en følelse av et mer våkent blikk, og at en ser mer opplagt ut.

Dersom de mørke ringene skyldes søkk eller kraftige linjer i huden, vil denne behandlingen også redusere dette, eller gjøre at de forsvinner helt.

Fillerbehandling er en effektiv måte å gjenvinne volum og spenst på, samt å minimere hulrom og mørke partier. Under en såkalt “Tear Through” behandling, vil spesialutviklet hyaluronsyrefiller injiseres i innsøkkene under øynene for å gjennopta volumtapet mellom nedre øyelokk og øvre del av kinnet. 

Hyaluronsyre er et stoff som finnes naturlig i kroppen vår, og når vi eldes reduseres produksjonen av dette. 

Resultatet av behandlingen varer vanligvis 6-12 måneder.
I noen tilfeller skyldes det mørke under øynene pigmenter. Da vil andre typer behandlinger være aktuelle for deg. Mange synes det er vanskelig å vite hva som skyldes årsaken til mørke ringer. Da anbefaler vi at du bestiller en hudkonsultasjon hos våre kosmetiske sykepleiere, som kan rådføre og veilede, samt gi tilpasset behandling utifra dine ønsker. (link hudkonsultasjon). 


Sunekos for behandling av øyepartiet

Sunekos er en behandling der aminosyrer og hyaluronsyre injiseres under huden. Det virker gjenopprettende og oppbyggende på hudens kvalitet og balanse. (LINK)
Sunekos er en effektiv og god behandling for det delikate og sarte området rundt øynene, for behandling av mørke ringer, volumtap, løs/slapp hud, pigmentering og fine linjer/rynker. Denne behandlingen er et supert alternativ når det ikke er ønskelig med volum, som for eksempel når det er poser under øynene.

Ved Sunkos stimuleres huden til å øke produksjonen av kollagen og elastin, som igjen vitaliserer og forynger huden utifra ditt naturlige utgangspunkt og dine unike ansiktstrekk. Behandlingen gir en oppstrammende effekt.

Sunekos kan brukes på alle hudtyper og egner seg vel så godt til å behandle andre områder i ansiktet, hals, bryst og hender. 

Behandlingen gir best effekt dersom den gjøres i flere omganger. Vi anbefaler 2- 4 behandlinger, med 2-3 ukers mellomrom. Det vil være individuelt hvor mange behandlinger hver og en vil ha behov for, og dette vurderes og spesifiseres under konsultasjon hos våre kosmetiske sykepleiere.


Injeksjonsbehandling mot linjer 

En vanlig grunn til å føle at en ser trøtt og sliten ut kan være fine linjer i områdene ved siden av øynene og ned mot kinnene. Dette er smile- og mimikklinjer. Mange synes disse linjene er sjarmerende, andre kan føle det knytter dem til aldring. Noen opplever også at linjen mellom øyenbrynene blir mer fremtredende.

Disse linjene/rynkene kan reduseres ved å sette injeksjoner med muskelavslappende i disse områdene. Det kan ofte gi et mer åpent blikk og kan hjelpe for de som er plaget av spenningshodepine. Normalt varighet av behandlingen er 3-5 måneder.

Dersom du ønsker å forebygge eller fjerne linjer og rynker som blir varige i disse områdene, samt glatte ut huden slik at krem og sminke ligger finere, vil dette være en perfekt behandling for deg. 


PRP-behandling

Dette er en injeksjonsbehandling der dine egne stamceller brukes, for å hjelpe huden med å fornye og forbedre seg rundt og under øynene. Denne behandlingen har god effekt på slapp og tynn hud, samt mørke ringer under øynene. 

Ved PRP - behandling tappes blod som ved en blodprøve. Deretter sentrifugeres blodet, som fører til at de ulike bestanddelene i blodet skiller seg. Deretter brukes væsken som er rik på blodplater, hvite blodceller, vekstfaktorer og proteiner. 

Det er ingen risiko for allergisk reaksjon ved bruk av PRP. 

Denne behandlingen er aktuell for deg som ønsker en revitaliserende hudbehandling med et naturlig resultat, og som ønsker å forebygge eller behandle aldringstegn, uten filler, annen rynkebehandling, eller ikke ønsker mer volum. Den er også godt egnet for deg som ikke ønsker kunstige tilsetningsstoffer, eller som har allergier. Behandlingen kombineres med fordel med microneedling/dermapen.

Vi anbefaler behandling hver 4. - 6. uke i 3 omganger, og vedlikeholde med 1- 2 ganger i året. 

Få hjelp til å velge riktig produkt for deg

Produkter for pigmentering 

Områdene under øynene er delikate og skjøre partier. Det er her de første tegnene på aldring viser seg. Gode og riktige produker, samt øyekrem er viktig for å reparere, lysne og ikke minst forebygge allerede fra tidlig alder. 

Valg av produkt velges på bakgrunn av ønsket effekt og behov.

Gode produkter til under øynene:

C-vitamin: Stimulerer kollagenproduksjonen som gjør huden fastere. Den er også nyttig i behandling av pigmentering ved at den virker utjevnende og lysnende på hudtonen. C-vitamin gir også huden en naturlig glød og mer liv.

Koffein: Er en viktig ingrediens i øyekrem da det virker innstrammende på blodårene. På denne måten kan det fremme sirkulasjon og redusere hevelse.

Retinol: Retinol bidrar til å øke produksjon av nye hudceller, regulere ujevnheter og redusere pigment, og er en anerkjent ingrediens for anti-age.

Asteta Clinic tilbyr et bredt utvalg av produkter fra anerkjente merker som blant annet ZO Skin Health, Meline, SkinCeuticals, Elixir, Noon Aesthetics. Disse produktene har ingredienser med medisinsk og aktiv hudpleie, som vil gi deg synlig hudforbedring. Under konsultasjon med kosmetisk sykepleier vil du få råd og veiledning ut ifra dine behov og ønsker.

Vi tilbyr en rekke ulike produkter og behandlinger mot mørke ringer under øynene.

Bestill en uforpliktende hudkonsultasjon hos en av våre dyktige kosmetiske sykepleiere, for å få hjelp til å finne riktige produkter for deg og din hud.