Asteta Clinic

Neseoperasjon

Vi ønsker at du skal ha en nese som passer med resten av ansiktet, og som er behagelig å puste gjennom. For å komme frem til best mulig resultat anatomisk og estetisk gjør vi derfor en helhetsvurdering sammen med deg. Først møtes vi for en samtale og undersøkelse.

Fakta om neseoperasjon

  • Pris: 75 000,- *

  • Operasjonstid: 2,5 timer

  • Bedøvelse: narkose

  • Bandasje: 7-10 dager

  • Kontroll: 7-10 dager og 6 måneder

*les mer på informasjonsside om priser.

Ulike årsaker til neseoperasjon

Det kan være mange grunner til at du ønsker å få utført en neseoperasjon. Det handler gjerne om at nesen din har en form som ikke harmonerer med ansiktet for øvrig. Vanlige årsaker er at nesen har en hump, eller at den er høy, lang, bred og/eller skjev. Noen ganger er nesetippen stor og rund eller hengende. Det kan være ulike kombinasjoner av disse årsakene. Dersom du i tillegg sliter med tett nese kan det ofte forbedres samtidig. Noen har gjennomgått operasjon tidligere hos andre og ønsker å forbedre resultatet. Vi retter også opp skjevheter etter skader.

Første samtale

Når du kommer til første samtale vil kirurgen kartlegge dine ønsker og eventuelle bekymringer. I denne konsultasjonen vil plastikkirurgen gjøre en enkel klinisk undersøkelse for å vurdere nesens oppbygning både ut- og innvendig. Deretter gjør vi en 3D-simulering av hvordan nesen passer i ansiktet både før og etter operasjon. 3D-simuleringen er et fint kommunikasjonsverktøy som sikrer at du og kirurgen er trygge på at dere har forstått hverandre før operasjonen gjennomføres. Denne 3D-simuleringen gjøres ved hjelp av et apparat og system som heter Vectra XT. Dette foregår ved at du står foran kamerasystemet. Det blir så tatt bilder ved hjelp av flere kameraer i ulike vinkler. Dette gjør at en datamaskin får gode bilder av nesen din fra så mye som 6 ulike vinkler som deretter kan kalkuleres om til en 3D modell på skjermen. Denne 3D-modellen av nesen din kan vi bruke til å snakke i detalj om nesens ulike karakteristika og ikke minst også gjøre endringer for å se hva som vil være passende for akkurat ditt ansikt og dine ønsker. Her kan du se demo av 3D systemet Vectra XT som vi bruker på Asteta Clinic. Aldersgrense for neseplastikk er 18 år, men som regel anbefaler vi at du er over 20 år.

Pasienterfaringer

"Opererte min nese hos Kenneth, og er superfornøyd! Veldig naturlig resultat, og han forstod godt hva jeg ville ha!"

Her kan du lese flere pasienthistorier.

Selve neseoperasjonen

Selve det kirurgiske inngrepet går ut på å endre nesens reisverk. Dette reisverket består av bein og brusk med huden liggende over. For å komme til nesens reisverk er det to teknikker som gjelder: Lukket eller åpen neseplastikk. Det som skiller de to teknikkene er at åpen neseplastikk gir et lite arr i stolpen mellom neseborene, men det gir også full oversikt over strukturene. Dette er den metoden vi vanligvis benytter. Vi følger prinsippet om "structural rhinoplasty", som vil si at både form og funksjon ivaretas.

Operasjonsdagen

På operasjonsdagen går du og kirurgen gjennom hva dere har blitt enige om. Deretter blir du ledet gjennom dagen steg for steg. Dette innebærer å skifte til en morgenkåpe, før vi følger deg inn på operasjonsstuen og du får hilse på resten av ditt operasjonsteam. Etter operasjonen våkner du inne på operasjonsstuen, og blir transportert til en oppvåkningsavdeling der du kommer deg rask. Etter at du har hvilt cirka en time kommer kirurgen for å snakke og undersøke deg før du er klar for å reise hjem.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge er jeg hoven?
Hvor lenge bør jeg sove med hodet høyt?
Hvor lenge går jeg med nesegips?
Gjør det vondt?
Er det vanlig med blødning?
Når kan jeg trene?
Får jeg sykemelding?
Når kan jeg bruke briller etter neseplastikk?
Når kan jeg fly?
Hvor lenge må jeg være forsiktig i etterkant?

Relaterte artikler:

Flokkmentalitet og #nosejobcheck

Det er urovekkende hvordan sosiale medier som TikTok brukes til å fremme trender som kan være direkte skadelig, spesielt for barn og unge. Slik som for eksempel trenden som bare går under hashtagen #nosejobcheck, og som har hatt milliarder av klikk verden rundt.

Les hele saken

Bestill time

Her kan du booke time til konsultasjon eller videokonsultasjon. Prisen er 600 kr, aldersgrense 18 år. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert.

Bestill time