Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Møt plastikkirurg Kenneth Chiu

Kenneth Chiu har reist verden rundt på jakt etter faginnsikt og den optimale opplevelsen for pasienten. – Det handler om å gi folk et liv med trivsel i egen kropp, sier plastikkirurgen.

Plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu hos Asteta Clinic

Kenneth Chiu - Plastikkirurg, Asteta Clinic

Ser helhet i kropp og sinn 

Kenneth Chiu har reist verden rundt på jakt etter faginnsikt og den optimale opplevelsen for pasienten.   – Det handler om å gi folk liv med trivsel i egen kropp, sier plastikkirurgen. 

Dette er min drøm, min lidenskap!

I en splitter ny og toppmoderne operasjonssal står Kenneth Chiu sammen med en gruppe medarbeidere. Han peker rundt seg, gir forklaringer og beskjeder - som en dirigent sammen med sitt orkester.  Asteta Clinic er Norges nye klinikk for plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger, og Chiu har ikke tenkt å overlate noe til tilfeldighetene.

Vi skal tenke på alt, og det vil våre pasienter virkelig få merke, sier Chiu.

Det er så utrolig givende å bygge opp denne klinikken, fordi jeg her er i posisjon til å kunne etablere en god kultur fra starten - forme virksomheten slik jeg ønsker og virkelig sikre kvalitet i alle ledd. Det som skjer på operasjonsbordet er selvsagt helt avgjørende, men det er også så mye annet som spiller inn for å gi en trygg og god pasientopplevelse. Vi skal tenke på alt, og det vil våre pasienter virkelig få merke, sier Chiu.

Livskvalitet og velvære

Alle har en kropp. Alle har sinn, altså menneskelige egenskaper som tanke og fornuft. Kjernen i Chius brennende engasjement handler om nettopp relasjonen kropp og sinn. 

En sunn og god helhet. For når følelser og sinn er i synk med hvordan kroppen ser ut og fungerer, så øker jo også livskvaliteten. Alle fortjener en kropp å trives i!

Chiu bruker mye tid på konferanser og på fagprat med kollegaer, over hele verden. Alltid på jakt etter erfaringer som gir innsikt og økt kompetanse. Han har også opplevd ytterpunktene innen sitt fagfelt. Alt fra jakt på skjønnhet og glamour i USA, til de mest vanskeligstilte på operasjonsbord hos humanitære organisasjoner i Afrika og Asia.

I felt i Tanzania og Filippinene har jeg operert mennesker med desperate behov for å rette opp skader og misdannelser i ansikt og kropp. Det er klart at slikt setter ting i perspektiv. Da får man virkelig en opplevelse av plastikkirurgiens dybde og nødvendighet.

I Nord-Amerika har Chiu vært hyppig deltager på konferanser og som hospitant ved ulike amerikanske plastikkirurgiske klinikker.

Fagmiljøet i USA er som en ledende kunnskapsbank, med kontinuerlig utvikling av teknikker og trender. Med slik innsikt og erfaring vil jeg kunne tilby det beste fra flere verdener, tilpasset skandinaviske forhold. 

Myter og fordommer

Hos Asteta Clinic handler mange av henvendelsene om slike ting som ansiktsløft, brystoperasjoner og ulike kosmetiske behandlinger

Mye av min tid går med til estetisk kirurgi. Folk har ulike ønsker og behov for et bedre liv, og det er det viktig å ha stor respekt for, sier Chiu. Han er opptatt av å avlive myter, fordommer og misforståelser som finnes om plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger.

De fleste som kommer til meg har vurdert plastikkirurgi lenge. En del har ventet fordi de er bekymret for hva andre vil mene.  Da er det for meg helt fantastisk å se hvordan selvtillit og humør kommer tilbake etter operasjoner og behandling, sier Chiu, og viser til at behovet til pasienten kan være estetisk, medisinsk eller en kombinasjon. Han trekker frem neseoperasjoner som et eksempel:

Ofte handler det bare om at nesen ikke harmonerer, for eksempel på grunn av en hump eller at den er skjev. Dersom du i tillegg sliter med tett nese så kan ofte det forbedres samtidig. For å komme frem til et best mulig resultat anatomisk og estetisk gjør vi derfor en helhetsvurdering sammen med den det gjelder. Det optimale er om du har en nese du synes passer med resten av ansiktet, og som er behagelig å puste gjennom.

Pasientsamtalen

For Chiu er samtalen i det første møtet med pasienten svært viktig. 

Jeg er opptatt av å lytte til ønsker og virkelig ta pasienten på alvor, samtidig som det er min jobb å gi faglige vurderinger og bidra til at forventningene er realistiske. Faglig integritet har høy prioritet. Alltid når man gjør inngrep i form av kirurgi må nytte veies opp mot risiko. Dessuten er jeg opptatt av at det endelige resultatet skal se naturlig ut, sier Chiu. 

Hos Asteta Clinic får alle pasienter tett oppfølging både før og etter en behandling.

Vi  ordner det praktiske rundt operasjonen og er alltid tilgjengelig for spørsmål – både før og etter operasjonen, sier Chiu, og beskriver en typisk pasientreise hos Asteta Clinic:

Gjennom en grundig konsultasjon kartlegger vi hvorfor pasienten kommer. Sammen identifiserer vi problemstillingen eller bekymringen, spørsmålene pasienten ønsker svar på. Ut fra pasientens ønsker og utgangspunkt skreddersyr jeg så den riktige behandlingen. Noen ganger er det flere mulige løsninger, som jeg da redegjør for. Informasjon er avgjørende, og pasientene skal være trygge på at de får vite det som trengs for å kunne ta et godt kvalifisert valg. Inkludert hvor mye det vil koste, eventuell risiko eller bivirkninger, samt forventet rekonvalesenstid, sier Chiu.

Han får ofte høre at han er perfeksjonist, noe han tar som et stort kompliment. Hvert eneste sting er viktig! Et godt og naturlig resultat krever presisjon og fingernemhet. 

Fakta om Kenneth Chiu

Plastikkirurg, gründer og daglig leder (f. 1978).

Kenneth Chiu etablerte Asteta Clinic høsten 2021, med en klar ambisjon om å skape Norges ledende klinikk for plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger.

Chiu er utdannet ved Universitet i Oslo (UiO). Han er spesialist i plastikkirurgi, med fordypning i hode-hals-rekonstruksjon, brystreduksjon, mikrokirurgisk rekonstruksjon og fett-transplantasjon.

Gjennom mange år har Chiu opparbeidet bred erfaring fra både offentlige og private behandlingsinstitusjoner. Han har lang fartstid som plastikkirurg fra Rikshospitalet i Oslo og Sykehuset Telemark, der han også har undervist lege- og sykepleierstudenter. Før han startet egen klinikk var Chiu i en årrekke knyttet til Aleris.

Chiu har internasjonal erfaring, blant annet som hospitant ved klinikker i USA. Han deltar jevnlig på konferanser i Nord-Amerika, samt bidrar til faglitteratur i publikasjoner nasjonalt og internasjonalt. Chiu er engasjert i samfunnsansvar og bærekraft, og har som frivillig arbeidet ved sykehus i Tanzania og Filippinene. 

Chiu er født i Porsgrunn, og har samboer og to barn.

Ønsker du en konsultasjon med Kenneth?

Da kan du booke en ledig time som passer for deg. På konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt og Kenneth vil gi deg inngående informasjon om inngrepet du vurderer. Han vil svare på alle dine spørsmål og gi deg ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente.

Plastikkirurg Kenneth Chiu i hyggelig samtale med pasient

Kenneth har fordypning fra USA og flere års erfaring med plastisk kirurgi fra privat virksomhet i Norge. Høy kundetilfredshet er godt dokumentert. Aldersgrense 18 år. Konsultasjon eller videokonsultasjon koster kr. 600,-.

FINN LEDIG TIME HER