Asteta Clinic
Sittende kvinnelig modell for plastikkirurgi som skjuler mage og bryst

Brystreduksjon

Å leve med store og tunge bryster kan være utfordrende i dagliglivet og være til hinder ved fysisk aktivitet. Mange kvinner går med langvarig smerter i nakke, skulder og rygg av store bryster og de opplever at store bryster gir dem nedsatt livskvalitet. De forteller om en bedring av plager etter en brystreduksjon.

Vi forstår at det kan være vanskelig å ta skrittet å snakke med noen om disse plagene. Hos oss blir du møtt av et profesjonelt team som forstår deg, lytter til deg og har dine ønsker i fokus, noe som er gjenspeilet i dokumentert høy kundetilfredshet.

Fakta om brystreduksjon

 • Pris: 57 500,- inkl mva.

 • Operasjonstid: 90 minutter

 • Sted: Asteta Clinic Oslo

 • Bedøvelse: Narkose

 • Bandasje: 4 dager

 • Kontroll: 7 dager, ved behov, 6 måneder

 • Fravær jobb/studier: 1-3 uker avhenging av yrke

 • Trening: Forsiktig etter 4 uker, full trening etter 6 uker

Andre brystoperasjoner pris

Eks.mva.

Inkl.mva.

Brystløft

43 200,-

54 000,-

Brystreduksjon

46 000,-

57 500,-

Brystforstørrelse med eget fett

52 000,-

65 000,-

Inndratt brystvorte

16 800,-

21 000,-

Gynecomasti (menn)

28 800,-

36 000,-

Vurderer du brystreduksjon?

Bestill en uforpliktende konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu. På konsultasjonen vil dr Chiu kartlegge dine ønsker og behov for en brystreduksjon. Basert på dette vil han gi deg inngående informasjon om selve brystoperasjonen og han vil svare på dine spørsmål. Du vil kunne danne deg et bilde av hva du kan forvente av resultat etter en brystreduksjon. Du vil få informasjon om selve operasjonen og tiden etter slik at du føler deg trygg med dine valg.

Dr. Chiu holder til i Oslo, har fordypning fra USA og flere års bred erfaring med estetisk og rekonstruktiv brystkirurgi fra sykehus i Norge.

Dr. Kenneth Chiu utfører neseoperasjoner på Asteta Clinic i Oslo
Bestill konsultasjon

Hvorfor gjennomgå en brystreduksjon

De vanligste plagene på grunn av store bryst er nakke og skuldersmerter. Noen får også hodepine. Du kan oppleve fukt og lukt i foldene under brystene. Det kan være hemmende ved fysisk aktivitet. Noen opplever også psykososialt stress ved at brystene gir uønsket oppmerksomhet. Du kan ha vansker med å finne klær, eller at du rett og slett synes det er uestetisk. Det kan også være stor forskjell på høyre og venstre bryst. Uansett årsak kan du oppleve at dine bryst gir deg redusert livskvalitet.

Pasienterfaringer

"Fikk utført brystløft+reduksjon, bukplastikk og lipo. Veldig fornøyd med hele prosessen. Kenneth er nøyaktig, dyktig og trygg. Følt meg ivaretatt hele veien. Opptatt av et naturlig og symmetrisk resultat som passer den enkeltes kropp. Alltid tilgjengelig og følger opp hele veien. Meget dyktig, anbefales på det sterkeste." - legelisten.no

Første samtale

Når du kommer til en første samtale hos oss kartlegger vi hvilke plager du opplever, og hvilke ønsker du har for behandlingen. I tillegg gjør vi en klinisk undersøkelse der brystene dine blir vurdert. Gjennom denne konsultasjonen får vi et godt grunnlag for å finne den riktige løsningen, samt den beste behandlingen for deg. Det blir satt av god tid slik at du får svar på alle dine spørsmål og eventuelle bekymringer.

Operasjonsteknikk ved brystreduksjon

Det er ditt utgangspunkt som er avgjørende for valg av kirurgisk teknikk. Brystene blir mindre, fastere og passer bedre til kroppen forøvrig. For de fleste vil en brystreduksjon medføre at det kommer arr rundt areola, brystvorten og ned til folden under brystet. I tillegg kommer det arr ut til sidene i folden i varierende grad. Dette er avhengig av ditt utgangspunkt, og under konsultasjon hos oss vil du få informasjon om hvordan dine arr blir planlagt. Det fleste trenger å redusere omkretsen på areola, og redusere brystets volum og tyngde. Vi løfter brystvorten slik at det blir riktig i forhold/relasjon til det nye brystet. Brystet blir da lettere og mindre. I tillegg opplevelse det fastere. Teknikkene som brukes ivaretar din følelse i brystvortene og mulighet for amming, men likevel er dette noe som i enkelte tilfeller kan bli endret med en operasjon.

Operasjonsdagen

Når du kommer til oss på operasjonsdagen blir du tatt imot av din kirurg. Du får en gjennomgang av planen slik at du er trygg på at vi er helt enige om det som skal gjøres. Du får anledning til å stille flere spørsmål. Deretter blir brystene fotografert og kirurgen setter noen markeringer med tusj på deg før du får på en morgenkåpe. Etter at du har vært innom toalettet følger vi deg inn på operasjonsstuen, der du blir forberedt med vask og narkose. Du våkner kort tid etter at operasjonen er ferdig. Etter cirka en time har du kommet deg og fått god informasjon muntlig og skriftlig før du blir hentet.

Spesielle hensyn etter en brystreduksjon

 • Stingene er selvoppløselige

 • Bruk sports bh i 6 uker

 • Ved medisinsk indikasjon er prisen 44 800,- og du sykemeldes 2-4 uker

Bestill time

Her kan du booke time til konsultasjon eller videokonsultasjon. Prisen er 600 kr, aldersgrense 18 år. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert.

Bestill time

En bekymring mindre

Hvilken størrelse får jeg etter en brystreduksjon?
Når kan jeg bade etter en brystreduksjon?
Når kan jeg sole meg etter en brystreduksjon?
Får jeg vondt etter en brystreduksjon?
Får jeg dren etter en brystreduksjon?
Når kan jeg dusje etter en brystreduksjon?