Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Enormt glad for hjelp med delte magemuskler

For Jenny (44) føltes delte magemuskler som et hull i magen, på en måte som ble en belastning både fysisk og psykisk. Hjelpen hun fikk hos Asteta Clinic i Oslo ga helsen og velværen tilbake. 

Gravid kvinne holder rundt magen
Nå i etterkant kjenner jeg på en veldig takknemlighet. At min kropp kunne se så fin ut, og fungere så bra igjen, er bare helt utrolig.

Gjennom år med tre fødsler opplevde Jenny et økende problem med at magemusklene delte seg. Etter den tredje fødselen var glippen mellom musklene nesten syv centimeter.

Jeg spiller et blåseinstrument som gjør at jeg er avhengig av nettopp magemusklene. Jeg merket forverringen i muskulaturen tydelig gjennom spillingen. Etter hvert føltes det som at jeg hadde et hull i magen, sier Jenny.

Samtidig var det ikke bare musikkinteressen problemet med de delte magemusklene gikk utover. 

Jeg fikk mye vondt i korsryggen. Til slutt kom smerter nesten som prolaps og jeg så meg nødt til å bestille akuttbehandling hos kiropraktor. Jeg har alltid vært en veldig aktiv person, som blant annet går turer i skogen nesten daglig. Ryggvondt og helseplager på denne måten var nytt for meg, sier Jenny

Jeg er i utgangspunktet en slank person, så jeg kunne se det veldig godt hvis jeg hadde på trange klær. Det føltes som skjemmende, ikke minst i bikini.

Finnes hjelp

I forsøk på å trene magemusklene bedre gjorde Jenny masse øvelser, men fremdrift og resultat ble ikke slik hun ønsket. Det ble en belastning i den travle hverdagen med små barn og en jobb som innebærer mye ansvar. 

Heldigvis finnes det kirurgi som kan hjelpe de fleste som opplever mistrivsel med delte magemuskler. For Jenny satt det likevel langt inne å kontakte en plastikkirurg. 

Problemene med magemusklene og andre skader etter flere fødsler og keisersnitt plaget meg lenge, både fysisk og psykisk. Men selv om livskvaliteten helt klart hadde blitt dårligere så tenkte jeg først at dette må jeg liksom bare akseptere, sier hun.

Hvorfor det?

Vet ikke. I dag er jeg bare enormt glad for at jeg etter en stund turte å ta skrittet med å søke hjelp. Nå tenker jeg bare på hvorfor jeg ikke dro til Asteta Clinic før.

Hos Asteta Clinic i Oslo møtte Jenny plastikkirurg Kenneth Chiu, som har lang erfaring med bukplastikk både fra offentlig og privat virksomhet. Av Chiu fikk Jenny en innføring i hvor viktig maskemusklene er for nettopp rygg, samt musklenes betydning for å holde mageinnholdet på plass uten at det buler ut. Når det dannes et rom mellom de loddrette magemusklene så kan det i dette mellomrommet oppstå en førhøyning nedover langs midten av magen, noe Jenny opplevde.

Jeg er i utgangspunktet en slank person, så jeg kunne se det veldig godt hvis jeg hadde på trange klær. Det føltes som skjemmende, ikke minst i bikini.

Dårlig sying etter keisersnitt

Etter grundige gjennomgang og samtaler ble Jenny og Chiu enige om en mageoperasjon. 

Alt er stramt igjen nå. Jeg har ikke vondt i ryggen lenger heller, sier Jenny.

I tillegg til en sammensying av bindehinnene rundt muskelbukene valgte Jenny en kombinasjon med mer kosmetisk kirurgi, der blant annet arr etter gamle keisersnitt ble rettet. Det ble også gjort fettsuging på mage og hofter.

To av fødslene jeg har vært gjennom ble gjort med keisersnitt. Syingen etter det ene ble gjort veldig dårlig. Med et arr som så ut som det nesten grodde innover, og som ble som en pølse på magen. Kenneth ordnet også dette, på en måte som har enormt mye å si ikke minst for velvære og den psykiske helsen, sier Jenny, som bare har godt å si om opplevelsen med Asteta Clinic og Kenneth Chiu.

Les også: Er du plaget av uønskede fettansamlinger?

Veldig fornøyd

Fra første møte på klinikken har jeg blitt ivaretatt på en veldig imøtekommende og faglig god måte. Jeg fikk svar på alle mine spørsmål, samt grundig gjennomgang av prosessen før, under og etter operasjonen. På selve operasjonsdagen ble jeg møtt av et fantastisk hyggelig og dyktig team som loset meg trygt gjennom alt, sier Jenny, og legger til: 

Nå i etterkant kjenner jeg på en veldig takknemlighet. At min kropp kunne se så fin ut, og fungere så bra igjen, er bare helt utrolig. Kenneth som kirurg må jo være noe av det beste i markedet. Han er genuint opptatt av å oppnå det best mulige resultatet, både medisinsk og kosmetisk. 

Tekst og beskrivelser i denne saken er godkjent av pasienten, som av personvernhensyn er anonymisert gjennom bruk av illustrasjonsfoto og fiktivt navn.