Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Stell av huden etter en neseoperasjon

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Etter en neseoperasjon er det mange som lurer på hvordan huden på og rundt nesen bør behandles. Det er helt normalt å oppleve både hevelse og ømhet i tiden etter en operasjon, og man er gjerne engstelig for å påføre nesen noen form for “skade” i tilhelingsprosessen.

Dette er helt forståelig og vi anbefaler alltid at man skal vise ekstra forsiktighet den første tiden etter et kirurgisk inngrep. Etter en neseoperasjon setter Dr. Chiu på en gips og bandasje som gjør at du ikke får vasket ansiktet, renset huden, og tilført hudpleien din på vanlig måte. Det er svært viktig at bandasjen holdes helt tørr og ren, slik at den ikke løsner før du kommer tilbake på kontroll uken etter.

Når gipsen er fjernet er det også svært viktig at huden behandles skånsomt, slik at det ikke fremprovoseres mer hevelse enn nødvendig, eller at man påvirker resultatet negativt. 

Det er helt normalt at man opplever mer urenheter, utbrudd av kviser, og ekstra fet hud etter en neseoperasjon. Etter en neseoperasjon får du ikke renset huden slik du pleier.

Etter neseoperasjonen, med påfølgende etterkontroll hos Dr.Chiu, ønsker mange hjelp med huden sin. Vi tilbyr skreddersydd rutine for huden din slik at talgproduksjonen reguleres og balanseres med tilpassede renserutiner, eksfoliering og produkter. Alt med fokus på en skånsom men effektiv behandling.

Nærbilde av smilende kvinneansikt med hånden under haken


En tilpasset hudpleierutine etter neseoperasjon ser ofte slik ut:

1. Rens og stell av huden
Her brukes en mild, talgregulerende og skånsom rens for å fjerne talg, smuss og døde hudceller. 

2. Mild eksfoliering
Dette steget er viktig for å fjerne opphopning av talg og døde hudceller, som alle er med på å tette porene, samt legger grobunn for utbrudd av akne og betennelser. 

3. En talgregulerende ansiktsmaske
Dette gjøres for å ytterligere rengjøre, berolige og balansere talgproduksjonen. 

4. Tilpassede aktive ingredienser
Her tilpasses de aktive virkestoffene i hudpleieproduktene til din hudtype og hudtilstand. Aktive virkestoffer anbefales å bruke både i behandlinger, men aller helst i kombinasjon med et skreddersydd hjemmeprogram med medisinske kremer til daglig bruk.

5. Fuktighet og beskyttelse
Alle hudtyper trenger fuktighet og beskyttelse mot UV-stråling, dette for å styrke hudbarrieren, regulere talgproduksjonen og forebygge, samt behandle solskader.

Valg av produkter og et skreddersydd hjemmeprogram utføres på konsultasjon hos kosmetisk dermatologisk sykepleier. Vi har bred kompetanse omkring ulike hudtyper, hudtilstander, lidelser, ulike behandlinger og produkter, aktive virkestoffer- og ingredienser, samt generelt fokus på en sunn hudhelse.

Pipette henter dråper fra flaske

Vi tilbyr medisinsk hudpleie, cosmeceuticals, som har aktive virkestoffer som får penetrert dypere ned i hudlagene.

Plastikkirurg Kenneth Chiu og kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg samarbeider tett med rutiner og oppfølging, både før og etter operasjon.

Hudpleie etter neseoperasjon utføres gjerne rett etter, eller i løpet av, første uken etter at bandasje og sting er fjernet.

VIL DU VITE MER OM HUDPLEIE ETTER NESEPLASTIKK?

Book en uforpliktende konsultasjon med kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg gjennom vår online-booking eller kontakte oss her.

Les også: Endelig har jeg fått nesen jeg ønsket meg