Asteta Clinic
Ung kvinnelig modell for kosmetisk behandling og leppeløft

Pigmentflekker og pigmentforstyrrelser

Pigmentforstyrrelser og ujevn hudtone er et økende og vanlig problem for mange, og kan være sjenerende for både kvinner og menn. Du kan oppleve å få pigmentforstyrrelser i forbindelse med bruk av prevensjon, graviditet, amming, hormonforandringer, overgangsalder, etter soleksponering og ved økende alder.

Bestill gratis konsultasjon

Introduksjon til pigmentbehandling

Det finnes ulike varianter av hyperpigmenteringer som kan få huden til å se betraktelig mye eldre ut. Årsakene kan være blant annet solskader, hormonelle faktorer som gir melasma, og traumer i huden som aknearr og postinflammatoriske pigmentforandringer.

Hyperpigmentering forårsakes av overproduksjon i melaninet, fargestoffet som gir huden brunfarge. Denne overproduksjonen settes i gang av en rekke faktorer, som vanligst soleksponering, hormoner, aldring og visse legemidler.

Vi kan tilby direkte pigmentbehandling med MeLine eller Cosmelan, enten alene, men aller helst i kombinasjon med medisinsk hudpleie. Kjemisk peelinger, dermapen, mesoterapi og kremprogram kan tilpasses slik at vi trygt kan jobbe behandlende og forebyggende med pigmentforstyrrelsene dine.

Kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg hos Asteta Clinic i Oslo er brennende opptatt av en sunn hudhelse.

Fakta om pigmentbehandling

  • Prosedyre: 30-45 min.

  • Sted: Asteta Clinic Oslo

  • Nedetid: Flassing, rødhet og sår hud første 7-14 dagene etter behandling er forventet.

  • Du tilbys oppfølgingstime underveis i behandlingsforløpet og etter endt behandlingsplan.

  • Passer for alle hudtyper.

  • Behandler og forebygger hyperpigmenteringer, postinflammatoriske pigmenteringer, fregner og solskader.

  • Inneholder ikke hydrokinon.

  • Foryngende og utglattende effekt.

  • Er i tillegg effektiv i behandling av akne og aknearr.

For best resultat er det viktig å behandle etter din fototype. Vi bruker Fitzpatrick skala og har både produkter og klinikkbehandlinger tilpasset hver hudtype.

Ulike typer hyperpigmenteringer

Hyperpigmentering / solskader

Hyperpigmentering er en fellesbetegnelse for pigmentforstyrrelser og ujevn hudtone, der flekker i huden gir merkbart mørkere omliggende hud. Utseende på pigmentflekkene avhenger av ulike faktorer, som soleksponering, aldring, genetikk og inflammatoriske hudtilstander.
Solskader akkumuleres over tid, og vil vise seg som flekkvise lesjoner i huden på ansikt og kropp etter gjentatt soleksponering.
Solflekker, kalt solar lentigo, betegnes også som leverflekker eller alderdomsflekker, da det er svært vanlig ved økende alder etter mange år i solen.

Postinflammatorisk hyperpigmentering

Postinflammatorisk hyperpigmentering, forkortes ofte til PIH, kommer av tidligere inflammatoriske hudtilstander som akne, men også etter traume på huden fra sår, kutt, insektsbitt, etter uheldige kosmetiske behandlinger som laser eller kjemisk peel, eller etter klemming av akne.
Selv om flekkene etter PIH ofte er midlertidige, kan det ta måneder og opptil flere år før de blekner. I noen tilfeller kan PIH være permanente etter dyp skade i vevet.

Melasma

Melasma er en kronisk hudtilstand i vevet som gir økt pigmentering.
Flekkene har en ujevn og uregelmessig form, men ofte et symmetrisk mønster og skyggelignende utseende. Melasma oppstår i midten av ansiktet, i panne, kinnbena, overleppe og kjeven.

Melasma skyldes som oftest hormonelle årsaker som graviditet, prevensjon, p-piller og soleksponering hos kvinner, samt overdreven soling og medikamenter hos menn. Studier viser at opp mot 70% av kvinner utvikler melasma under svangerskapet.

Alle de ulike tilstandene av pigmenteringsforstyrrelser kan være både epidermale og dermale. Det vil si hvor dypt skaden ligger i huden og hvordan den viser seg med det blotte øyet.
Dersom pigmentskaden ligger i dermis (den midtre delen av huden vår) vil pigmentene aldri kunne fjernes fullstendig, da melanin oppleves som et fremmedlegeme i dermis og blir dermed ikke brutt ned tilstrekkelig. Pigmentet vil opptre som en tatovering i ansiktet og blir ikke borte ved behandling.

Fregner (Efelider)

Frenger er små, flate, lysere brune pigmenterte flekker. De er gjerne mange og symmetriske på ansikt og kropp.
Fregner oppstår som regel hos de med lysere hudtone, fitzpatrick 1-2, samt de med blondt eller rødlig hår. Disse hudtypene er svært sensitive for UV-stråling og bør vise forsiktighet ved soleksponering.

Bestill gratis konsultasjon

Ulike behandlinger for pigmentforstyrrelser:

MeLine

MeLine er en kremserie som har spesialisert seg på pigmentforstyrrelser og solskader.

Det som er unikt med MeLine er at vi skiller mellom de ulike fototypene og behandler disse ulikt. Vi har fototype 1-6, der vi tilpasser både behandling og hjemmeprodukter til hver enkelt hudtype og kan velge mellom "Caucasian" eller "Ethnic".


Det anbefales å bruke tilpasset kremprogram fra Meline for best resultat etter behandling.

Meline peel som klinikkbehandling

Cosmelan

Cosmelan® fra Mesoestetic er et eget konsept som arbeider på helt annen måte enn tradisjonelle pigment-peelinger og laserbehandlinger. Cosmelan er en depigmenteringsmetode med intensiv korrigerende effekt som virker inn på alle de ulike stadiene i hyperpigmenteringsprosessen. Metoden omfatter fire behandlingsfaser, bestående av én klinikkbehandling og et hjemmeprogram i 3 deler som videre fortsetter prosessen over månedene som kommer.
Behandlingen gir en jevnere hudtone, i tillegg glød, en sterkere hudbarriere , samt er trygg for alle aldre, hudtyper og etnisiteter.

Behandlingen utføres på klinikken der kosmetisk dermatologisk sykepleier vil forklare hvordan produktene skal brukes hjemme i forhold til din hudtype. Siden ingrediensene er meget aktive er det viktig å følge behandlerens råd for at unngå bivirkninger.

Cosmelan før og etterbilde av en kvinne med hyperpigmenteringer

Resultat

Når vi behandler pigment er etterbehandlingsfasen veldig viktig da vi i utgangspunktet aldri blir ferdig behandlet.
Hvor mye pigmentkontroll du har behov for er svært individuelt, men det anbefales korrigerende pigmenthemmende produkter 2-3 netter i uken.

Er du disponert for pigmentflekker, vil du dessverre alltid kunne få nye. Det er helt normalt å trenge vedlikeholdsbehandlinger, samt en kombinasjon av både behandlinger og produkter hjemme for å oppnå best resultat. Vi anbefaler uansett bruk av høy og bredspektret solfaktor. Det viktigste er å forebygge at nye pigmenteringer oppstår. Kosmetisk sykepleier kan hjelpe deg med å sette opp et hudprogram som gir gode resultater og at resultatet vedvarer lenger.

Konsultasjon kosmetisk behandling

Her kan du booke time til kostnadsfri konsultasjon. Kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg setter alltid av god tid.

Bestill time

Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Celine Seeberg har vært med i Asteta Clinic siden starten. Med sin ekspertise innen kosmetisk sykepleie bidrar hun til klinikkens unike breddekompetanse, der plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger utfyller hverandre.