Asteta Clinic
Mannlig modell for plastikkirurgi

Brystreduksjon menn - Gynekomasti

Menn kan få utvikling av mer kvinnelige bryst av ulike årsaker, noe som for mange kan være svært hemmende på livskvalitet i form at ømhet og sjenanse. Slike "man-boobs" eller gynekomasti kan korrigeres og riktig metode for deg velger vi i løpet av en konsultasjon.

Fakta om gynekomasti

  • Gynekomasti pris: fra 30 000,- inkl. mva.

  • Bedøvelse: Narkose

  • Operasjonstid: 75 minutter

  • Kontroll etter 1 uke og 6 måneder

Hva er brystoperasjon for menn?

Femininisering av menns bryst kan være fettvev, brystkjertelvev og en kombinasjon av begge deler. Det kan også være overflødig eller løs hud. De ulike metodene for å korrigere dette handler derfor om å redusere mengde fettvev og kjertelvev og noen ganger stramme opp hud. Dette gjøres via små snitt i huden som planlegges slik at arrene blir minst mulig synlige. I tillegg vil du få flatere og mer maskuline bryst etter en slik korreksjon.

Ulike årsaker til gynekomasti

Utvikling og femininisering av menns bryst kan skje på grunn av vektoppgang, bruk av visse rusmidler, hormonpreparater, bakenforliggende sykdom eller også uten noen kjent årsak. Vi bidrar til å kartlegge dette og det er viktig at eventuell kjent utløsende årsak korrigeres før du opereres. For yngre menn kan noen ganger tilstanden gå over av seg selv.

Pasienterfaring

"Opererte meg hos Kenneth og anbefaler han virkelig på det sterkeste! Kommer ikke til å gå til noen andre. Utrolig dyktig og ærlig. Jeg var veldig nervøs i forkant av operasjonen men Kenneth fikk meg til å føle meg trygg! Resultatet ble over all forventning"

Første samtale

Når du kommer til en første samtale hos oss kartlegger vi hvilken plager du opplever, og hvilke ønsker du har for behandlingen. Som nevnt vil vi også kartlegge eventuelle utløsende faktorer eller årsaker. Mange pasienter kommer ferdig utredet etter å ha vært hos sin fastlege i forkant. Det blir satt av god tid slik at du får svar på alle dine spørsmål. Vi vil også forklare deg hvordan du forholder deg i tiden før og etter en behandling hos oss.

Operasjonsdagen

Når du kommer til oss på operasjonsdagen blir du tatt imot av din kirurg. Du får en gjennomgang av planen for operasjonen slik at du er trygg på at vi er helt enige om hva som skal gjøres. Du får anledning til å stille flere spørsmål dersom du har noen bekymringer. Deretter blir du fotografert, før kirurgen setter noen  markering med tusj på brystene dine. Etter dette skal du skifte og få på en morgenkåpe. Du har kun ditt eget undertøy under. Dette for å ivareta hygienen inne på operasjonsstuen. Etter at du har vært på toalettet følges du inn på operasjonsstuen. Du blir forberedt med vask av operasjonsområdet og du får bedøvelse. Etter operasjonen trilles du inn på overvåkingen for observasjon. Du kommer deg fort etter operasjonen og vil være reiseklar etter ca 1 time etter operasjonen. Du får muntlig og skriftlig informasjon før du blir hentet fra klinikken.

Selve operasjonen

Operasjonen utføres i narkose. Kirurgen har et team med på operasjonen som er anestesilege, anestesisykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen tar ca 1-1,5 time avhengig av hvilken brystoperasjon som utføres. Snittene blir sydd med sting som er innvendig og tråden løser seg opp av seg selv. Det legges på tape over sårkantene, komprimerende bandasje og et kompresjonsplagg.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge må jeg bruke kompresjonsplagg?
Når kan jeg begynne å trene?
Hvor lenge blir jeg på klinikken?
Når kan jeg spise?
Gjør det vondt å operere gynekomasti?
Hva gjør jeg hvis jeg opplever noe problem etter operasjonen?

Bestill time

Her kan du booke time til konsultasjon eller videokonsultasjon. Prisen er 600 kr, aldersgrense 18 år. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert.

Bestill time