Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Freshere etter ansiktsløft

Slapp og løs hud rundt halsen plaget Silje, som følte utseende ikke samsvarte med hode og alder. Et ansiktsløft ga ny selvtillit. – Jeg føler meg freshere nå, og det ser helt naturlig ut, sier 53-åringen.

Kvinne ser på panne og hårfeste i speilet

Arv og livsførsel har stor betydning for hvordan vi eldes. For Silje (53) bidro solskader og genetikk til oppsamling av slapp og løs hud rundt hals og nedre del av ansiktet. Alle mennesker endrer seg med alderen, men for Silje vokste også en irriterende følelse av at hun så eldre ut enn hennes faktiske alder rundt spesielt halsen.

- Jeg følte ikke at min alder og den jeg var i hodet samsvarte med det jeg så i speilet, sier hun.

Ifølge lege og plastikkirurg Kennet Chiu er følelsene Silje hadde vanlig blant de som vurderer ansiktsløft, kanskje best kjent under den engelske betegnelsen facelift. Mange synes at aldringen av ansiktet gjør at man ser mer sliten ut enn det man føler seg.

- Dette kan forbedres med hals- og ansiktsløft, sier Chiu.

- Slikt er veldig tabubelagt i Norge, og jeg brukte selv fem år på å bestemme meg. Det føltes som et stort steg å ta. I dag tenker jeg at det er synd jeg ikke gjorde det før, sier Silje.

Trygghet viktig

Da Silje kom til Kenneth Chiu første gang var hun litt redd og usikker. Etter en gjennomgang av hennes situasjon og utgangspunkt ble de enige om en operasjon.

- Kenneth var flink til å berolige meg, og han forklarte alt grundig. Ikke på en pushy og arrogant måte, slik jeg har opplevd med andre. Trygghet er nøkkelord, og Kenneth er utrolig profesjonell med en behagelig fremtoning, sier Silje.

Silje og Kenneth var også opptatt av at inngrepet skulle gi et naturlig og harmonisk resultat. Uten at det ser kunstig eller operert ut på noen måte.

- Inngrepet slik det gjøres hos oss er skånsomt og ansiktets mimikk endres ikke, sier Chiu.

- Det finnes ingen quick-fix for å se freshere ut. En del bruker tusenvis på å dytte alt mulig inn i ansiktet, på en måte som kan se kunstig ut. Resultatet jeg opplever etter operasjon hos Kenneth ser virkelig naturlig ut, sier Silje. Hun er opptatt av at alt ble gjennomført innenfor skandinaviske standarder og normer, ikke «amerikanisert» slik man ser i en del reality-tv og på enkelte sosiale medier.

- Jeg er veldig detaljfokusert og nok litt nerdete opptatt av slikt, sier Silje.

Superlekker klinikk

Ansiktsløft i seg selv varierer i omfang og kompleksitet. En del ønsker at inngrepet gjøres i kombinasjon med for eksempel halsløft, fettsuging hake, øvre og nedre øyelokkplastikk eller leppeløft. I Siljes tilfelle ble det i tillegg tatt bort overflødig hud rundt øynene.

- Jeg synes operasjonen gikk overraskende greit, og jeg kom veldig raskt tilbake i slaget igjen. I etterkant har jeg opplevd bedre livskvalitet.

Etter operasjonen har Silje også hatt regelmessig kontakt med Chiu og hans team.

- Jeg har blitt veldig godt fulgt opp. Jeg går dessuten stadig innom klinikken, også med venner, for å få hjelp og innspill innen ulik kosmetisk behandling, sier Silje. Hun er full av lovord om Asteta Clinic, som ble startet av Chiu.

- Klinikken er superlekker. Alt der er gjennomtenkt til fingerspissen!

Tekst og beskrivelser i denne saken er godkjent av pasienten, som av personvernhensyn er anonymisert gjennom bruk av illustrasjonsfoto og fiktivt navn.

Vil du vite mer om ansiktsløft?

Her kan du lese mer om ansiktsløft hos Asteta Clinic. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med Dr. Kenneth Chiu gjennom vår online-booking eller kontakte oss her for spørsmål.

Les også: Min første opplevelse med plastikkirurgi