Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Pleie av det sarte øyepartiet

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Øyepartiet krever litt ekstra omsorg og kjærlighet, da huden rundt øynene er blant den tynneste på hele kroppen. Kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg deler sine beste tips for den delikate og ømfintlige huden rundt øynene.

Generelle tips for behandling av øyepartiet ditt:

- Bruk en tilpasset øyekrem som passer din hud og ikke minst den tynne huden under øynene.

- Pass på å ikke bruke for mye produkt. Less is more!

- Påfør øyekrem med en lett hånd. Bruk gjerne ringfingeren din da denne fingeren skaper mindre hardt trykk og friksjon.
- Påfør øyekremen på benet under og over øyet. Du trenger virkelig ikke legge kremen helt inntil øyet og øyevippene, da produktet uansett trekkes oppover i huden.

- Unngå å påføre øyekrem oppå øyelokket. Dette kan fort bli for tungt.

- Husk å påfør UV-beskyttelse, solfaktor rundt øynene. Man kan fort brenne seg, eller få pigmenteringer rundt øynene, da dette området lett kan glemmes.

Nærbilde av øyepartiet til en mann med brune øyne

Skinceuticals har nylig fått inn en ny øyekrem med høy solfaktor som er spesielt tilpasset den tynne huden på øyepartiet.

- For å motvirke redusert sirkulasjon, lymfedrenasje og hevelser rundt øynene kan du fordele øyekremen ved å jobbe den inn i huden med et lett og jevnt trykk/massasje for økt sirkulasjon. Trykk fra innsiden av øyet og ut mot hårfestet for best drenasje.

- Ikke bruk så mye sminke under øynene. En lett concealer er for de fleste av oss en reddende hverdagshelt, men for mye produkt under øynene vil kun fremheve tørr hud, fine linjer og aldringstegn. Igjen; Less is more.

- Fjern øyesminken din med en lett hånd, uten å gni. Unngå mye friksjon på den tynne huden og pass på øynene dine.

- Bruker du vippeserum for lange, flotte vipper? Vær litt ekstra obs på at flere typer vippeserum kan inneholde ingredienser som kan påvirke den tynne huden på og rundt øyet. Sår hud, rød/lilla fargeforandring, hevelser og økt pigmentering kan forekomme.

Nærbilde av behandling av øyepartiet

Vi har mange behandlinger og produkter som egner seg for volumtap, fine linjer, rynker, tørr hud, mørke ringer og hyperpigmenteringer.

Ellers er øyepartiet et område som ytterligere kan behandles med kosmetiske behandlinger tilpasset den delikate huden, som behandlinger med hyaluronsyre, vitaminer, aminosyrer, polynukleotider, prp, microneedling, laser, peelinger og rynkebehandling.

Mulighetene er mange både for å forebygge, korrigere og behandle. Sammen finner vi det som egner seg best for deg og dine ønsker.

Bestill deg en uforpliktende kosmetisk konsultasjon.

Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Celine Seeberg har vært med i Asteta Clinic siden starten. Med sin ekspertise innen kosmetisk sykepleie bidrar hun til klinikkens unike breddekompetanse, der plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger utfyller hverandre.