Asteta Clinic
Moden kvinnelig modell til ansiktskirurgi

Øvre øyelokk plastikk

En øvre øyelokkplastikk eller øyelokkoperasjon gjør at du blir kvitt overskuddshud og poser på dine øvre øyelokk. Dette gjør at du får et mer åpent og våkent blikk. For mange er dette rent estetisk, men hos noen handler dette også om medisinske grunner som for eksempel redusert sidesyn.

Fakta om øvre øyelokksoperasjon

  • Pris øyelokkoperasjon: 23 000 kr inkl. mva.

  • Bedøvelse: narkose, sedasjon eller ren lokalbedøvelse

  • Operasjonstid: 40 minutter

  • Sykemelding: ja, hvis medisinsk indikasjon

  • Sting og tape i 7-10 dager

  • Kontroll: 7-10 dager og 6 måneder

*les mer på informasjonsside om priser.

Vurderer du øyelokksoperasjon?

Bestill en uforpliktende konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu. På konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt og Dr. Chiu vil gi deg inngående informasjon om øyelokksplastikk. Han vil svare på alle dine spørsmål og gi deg ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente.

Dr. Chiu holder til i Oslo, har fordypning fra USA og flere års erfaring med estetisk kirurgi.

Dr. Kenneth Chiu utfører neseoperasjoner på Asteta Clinic i Oslo

Pasienterfaring

"Kenneth Chiu har hjulpet meg med to store utfordringer denne våren. Tunge øyelokk og ridebukselår.
Han ga profesjonell og konstruktiv veiledning på konsultasjon tidligere i år der jeg fikk gode svar og veloverveide vurderinger på mine utfordringer.
Resultatet ble fantastisk!" - legelisten.no

Ulike grunner for å operere øvre øyelokk

Du opplever kanskje ubehag ved at du ser mindre opplagt ut enn det du føler deg. Noen får også kommentarer. Du kan ha redusert sidesyn, eller plages med svie eller at du blir sår i huden på øvre øyelokk når det er varmt. Noen ganger er det et ønske om at sminke på øvre øyelokk skal vises bedre. Løs hud på øvre øyelokk kan gjøre at du kompenserer ved å trekke øyebrynene oppover, noe som kan gi spenninger og hodepine.

Første samtale

Når du kommer til første samtale hos oss kartlegger vi hvilke plager du opplever, og hvilke ønsker du har for behandlingen. I denne konsultasjonen hører det med en klinisk undersøkelse der øyelokkene dine blir vurdert. På denne måten får vi et godt grunnlag for å gi deg råd basert på dine bekymringer og ønsker. Det blir satt av god tid slik at du får svar på alle dine spørsmål. Vi vil også forklare deg hvordan du forholder deg i tiden før og etter en behandling hos oss.

Operasjonsdagen

Når du kommer til oss på operasjonsdagen blir du tatt imot av din kirurg. Du får en gjennomgang av planen slik at du er trygg på at vi er helt enige om hva som skal gjøres. Og du får anledning til å stille flere spørsmål dersom du har noen bekymringer. Deretter blir du fotografert, før kirurgen setter noen markeringer med tusj på øyelokkene dine. Etter dette får du skifte til en morgenkåpe og har da kun på ditt eget undertøy under. Dette er for å ivareta hygienen inne på operasjonsstuen. Etter at du har vært på toalettet følger vi deg inn på operasjonsstuen, der blir du forberedt med vask og bedøvelse. Du kommer deg raskt etter operasjonen og ligger i 20 minutter med kjølebriller. Etter dette får du muntlig og skriftlig informasjon før du blir hentet fra klinikken.

Selve øyelokk operasjonen

En øvre øyelokksplastikk går ut på at overflødig hud på øvre øyelokk fjernes. Hos noen fjerner vi i tillegg noe fettvev slik at litt av hevelsen på øvre øyelokk blir bedre. Vi er nøye med mengden som fjernes av både hud og fett, slik at du får et godt resultat uten at du ser operert eller kunstig ut. Operasjonen avsluttes med at såret sys igjen uten synlige sting - for å gi deg penest mulig arr. Sting og en smal tape beholdes i 7-10 dager.

Spesielle hensyn etter øyelokkplastikk

  • Hold hodet høyt de første 2 dagene etter operasjonen

  • Ikke gni eller klø på øvre øyelokk de første dagene etter at stingene er fjernet

  • Du kan bruke sminke på øyelokkene tidligst 2 uker etter operasjonen

En bekymring mindre

Ser jeg operert ut etter en øyelokk operasjon?
Hvor lenge må jeg være bort fra jobb etter en behandling?

Bestill time

Her kan du booke time til konsultasjon eller videokonsultasjon. Prisen er 600 kr, aldersgrense 18 år. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert.

Bestill time