Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Hvordan ta vare på huden din etter Dermapen behandling

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Å ta vare på huden din etter microneedling kan utgjøre en stor forskjell i resultatet av behandlingen. Ikke bare vil riktig etterbehandling lindre symptomene dine, men du vil også beskytte huden din mot irritasjon og inflammasjon mens den tilheles.

Celine hos Asteta Clinic behandler med Dermapen
Celine Seeberg utfører behandling med Dermapen

Unngå soleksponering

Etter en Dermapen-behandling har huden din fått massevis av små mikrokanaler og hull.
Huden har blitt påført en kontrollert skade og nå skal den reparere seg selv. Når man utsetter huden for traume, selv om det er kontrollert, så er den mer mottakelig til å reagere, som en beskyttelsesmekanisme. 

Derfor anbefaler vi at du skal unngå soleksponering de neste 14 dagene etter behandling, samt bruke bredspektret solfaktor med spf 50.

Unngå å bruke aktive hudpleieprodukter 

Etter en Dermapen-behandling er hudbarrieren svekket og den har satt i gang en naturlig reparasjonsprosess. Det er derfor viktig å unngå aktive virkestoffer som retinol og andre retinoider, AHA-syrer som glykolsyre og andre aktive ingredienser den første tiden etter behandling. Disse vil virke irritative og gjøre huden mer sensitiv. Din behandler vil avklare hvor lenge du skal vente med aktive virkestoffer i produkter etter behandling.

Unngå å bruke sminke etter behandling 

Det er essensielt at du lar huden få puste og reparere seg selv etter behandling med Dermapen. Hudens kanaler er åpne og dersom sminke påføres tidligere enn 12 timer etter behandling, kan dette skape utbrudd, irritasjon, inflammasjon og infeksjon. Vi anbefaler helst om du lar huden være sminkefri de første 24 timene, dersom du har mulighet for dette. 

Tilfør riktige ingredienser for økt fukt 

I dagene etter Dermapen har huden mer behov for fuktighet og næringsrike ingredienser i hudpleien din, som blant annet hyaluronsyre, niacinamide, peptider, betaglukan og andre barrierestyrkende ingredienser. Det kan være fint å hjelp av våre kosmetiske dermatologiske sykepleiere slik at du får tilpassede produkter til din hud og ditt behov. 

Antioksidanter

Antioksidanter har den egenskapen at de setter fart på hudens tilhelingsprosess, roer ned og styrker en irritert og sensitivisert hud. Antioksidanter som spesielt vitamin-C, er en ingrediens som både forebygger, samt reparerer og behandler huden din. 

Bruk en kjølende ansiktsmaske

Man vil oppleve at huden kjennes “solbrent” etter en Dermapen-behandling og da kjennes det herlig å kjøle ned huden med en beroligende fuktighetsmaske.
Ved å bruke en kjølende maske vil inflammasjon i huden roes ytterligere ned, samt det gir følelse av velbehag. Dette er inkludert som siste steg i behandling på Asteta Clinic i Oslo

Unngå trening og svette 

Når du svetter åpner porene seg og dersom man trener etter Dermapen vil porene og alle de åpne kanalene etter behandling være ekstra mottakelig for bakterier, smuss og forurensning, som kan føre til reaksjon eller infeksjon. Unngå derfor trening, svette og sauna første 24 timene etter behandling.

Drikk vann

Det er viktig å få i seg nok vann, slik at huden får fukt og næring innenfra, samt at huden taper væske (TEWL)  til omgivelsene etter microneedling med Dermapen.

TEWL, transepidermalt vanntap, er helt normalt og medfører at huden kjennes noe mer tørr ut, i dagene etter behandling. Men det er dermed svært viktig å både tilføre vann innenfra, så vel som å få nok fuktighet på huden utenfra.

Et siste tips

Skift på putetrekket ditt slik at din nybehandlede hud ikke ligger i et brukt putetrekk med  rester av døde hudceller, bakterier, hud- og hårprodukter og svette. Unngå berøring av ansiktet ditt det første døgnet, vask hendene og la huden få puste.

Vil du vite mer om microneedling med Dermapen?

Her kan du lese mer om microneedling med Dermapen. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med våre kosmetiske dermatologiske sykepleiere gjennom vår online-booking eller kontakte oss her.

Skal du gifte deg?

Celine Seeberg gir anbefalinger for behandling med DermaPen før bryllup.