Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Alt har blitt lettere

Lena slet med å bli kvitt uønsket fett rundt magen, men fikk hjelp hos Asteta Clinic. Nå har hun et mer aktivt liv. - Jeg gjorde det for at hjertet skal kunne slå bedre. Og lengre, sier 51-åringen.

Kvinne på fjelltur med gåstaver

Lena opplevde mange år med motbakke. Etter et hjerteinfarkt i 2015 ble helsen og bevegeligheten dårligere. Vekten gikk oppover og formen nedover. I 2017 fikk hun med godt resultat utført gastric sleeve, en slankeoperasjon der deler av magesekken fjernes, gjennom det offentlige. Den store fettansamlingen på hoften, samt henget på magen som ga smerter på grunn av sår- og soppdannelser, ville ikke det offentlige hjelpe med. Da begynte Lena i stedet å sondere det private behandlingstilbudet. Slik kom hun til lege og plastikkirurg Kenneth Chiu i Asteta Clinic. Det ble et vendepunkt.

Jeg fikk ikke hjelp i det offentlige, følte meg ikke sett. Men hos Kenneth møtte jeg forståelse. Han tok meg på alvor, og satte seg inn i mine utfordringer og sykehistorie.

Etter å ha rådført seg med Chiu tok Lena avgjørelsen om å gjennomgå mageplastikk. Rundt 4,5 kilo fett og løs hud på magen ble fjernet. Noen uker etter operasjonen hadde hun gått ned tre størrelser i buksestørrelse.

Alt har blitt lettere, fordi jeg er lettere, sier Lena.

Individuell tilpassing

Helseproblemer knyttet til overvekt kan gi nedsatt livskvalitet. Ifølge Lena hadde hun nesten gitt opp å få hjelp da hun kom til Asteta Clinic. Hos Chiu ble det satt av god tid til vurdering av hennes situasjon og utgangspunkt, samt gitt grundige forklaringer rundt hva hun kunne forvente å oppnå gjennom behandling og operasjon. 

Det å kle av seg og vise frem det du ikke vil at andre skal se, var vanskelig for meg. Men Kenneth så meg som et menneske, han forsto mine behov. For Kenneth var jeg ikke bare nok en pasientjournal. Jeg følte meg veldig trygg og ivaretatt. Både av ham og teamet. De er rett og slett kjempeflinke, sier Lena, som ble spesielt imponert over nettopp den individuelle tilpasningen i fremdriften:

Alt ble planlagt i forhold til meg og mine behov. Jeg opplevde det som ekte og genuint, på en måte som betyr vanvittig mye.

Når fettet ikke går bort på områder av kroppen, selv om du går ned i vekt, så kan fettsuging være til hjelp. Samtidig understreker Kenneth Chiu at et slikt inngrep alene ikke løser alle problemer.

For et slankere liv og et varig resultat er det for de fleste også avgjørende med livssiltsendringer. Kosthold og trening er viktige stikkord i dette, sier legen.

Les også: Er du plaget av uønskede fettansamlinger?

Lekker klinikk 

Asteta Clinic har som mål at alle skal sitte igjen med en god opplevelse etter et besøk. Da klinikken ble etablert var best mulig medisinsk utstyr øverst på prioriteringslisten, men  for Chiu har det også vært viktig å skape et miljø som stråler av harmoni, varme og trygghet. 

Klinikken er veldig estetisk vakker. Alt er veldig lekkert, sier Lena. Hun synes det var lettere å våkne opp fra en relativt omfattende operasjon på et sted der totalrammen virkelig ga en følelse av å skulle ha det bra. 

Jeg var utrolig trøtt da jeg våknet, men ble møtt av en blid lege og et fagteam som hadde gjort alt klart for meg, sier Lena, som også har hatt tett dialog med Asteta Clinic i ukene etter operasjonen.

Alt av resepter og oppfølging var tilpasset. Spørsmål i etterkant ble tatt inn for personlig oppfølging, sier Lena, som ikke er i tvil om den gode helsemessige gevinsten for henne.

Tekst og beskrivelser er godkjent av pasienten. Av personvernhensyn er det brukt illustrasjonsfoto. 


Vil du vite mer om bukplastikk - mageplastikk?

Her kan du lese mer om bukplastikk hos Asteta Clinic. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med Dr. Kenneth Chiu gjennom vår online-booking eller kontakte oss her for spørsmål.