Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Hvordan ta vare på leppene dine i tiden etter lip fillers

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Lepper er, og har alltid vært, et område mange ønsker å fremheve som et symbol på skjønnhet, feminitet og sensualitet. Lepper er rett og slett både sanselig og personlig. Vi ser at dagens etterspørsel og fokus hos våre pasienter er mer rettet mot individuelle, naturlige og vakre resultater, kontra trender på sosiale medier.

En leppebehandling med lip filler er så mye mer enn kun store lepper med mye volum. Lip filler med Restylane er ikke forbeholdt de unge, og vi kan på en naturlig og diskret måte forynge, fukte og fremheve leppene uansett alder. 

Restylane har en bred produktportefølje, der spesielt Restylane Kysse er en favoritt for å lage “keyhole lips” - myke og naturlige lepper, med sensuell plump og fukt.

Hos oss får du grundig informasjon hele veien om behandling med Restylane leppefiller av kosmetisk dermatologisk sykepleier. Først under konsultasjon og deretter både før og etter injeksjonen på selve behandlingsdagen. 

Kvinne får injeksjon rundt munnen
Leppefiller med Restylane brukes for å gjenskape tapt volum, plump og definisjon på lepper i alle aldre.

Etter en behandling med filler i leppene er det vanlig å få litt “nedetid”, og noen hensyn å ta i tiden etter injeksjonsbehandling. Vi har satt sammen en liste med viktige forhåndsregler du bør kjenne til:

Makeup etter injeksjonsbehandling

Etter injeksjonsbehandling med Restylane filler anbefaler vi at du unngår sminke/makeup minimum de første 4 timene. Dette er for å unngå infeksjon.

Vi ser aller helst at du unngår direkte berøring, samt bruk av leppeprodukter som leppestift, lipgloss eller andre produkter på leppene de første 24 timene.

Hevelse og blåmerker

Det er helt normalt å oppleve hevelse, rødhet, ømhet og blåmerker etter injeksjonsbehandling. Dette er forbigående og vil gå seg til over de neste dagene. Som regel varer hevelse i 2-5 dager, og blåmerker opp mot en uke.  Unngå trening, svette og sauna de første 24 timene da dette vil forverre hevelse og blåmerker. 

Ved behandling med Restylane i lepper, lip fillers, vil vanligvis all hevelse, ømhet, ujevnheter og blåmerker være borte etter 14 dager.

Vi anbefaler alltid å gjennomføre injeksjonsbehandlinger som leppeforstørrelse i god tid før du skal noe spesielt.

Les også: Hudtips før du gifter deg

Infeksjoner 

Dersom du hyppig opplever å få munnsår, herpes-utbrudd på eller rundt leppene dine, så anbefaler vi at du får medikamenter forbyggende mot virusutbruddet i forkant av behandling med leppefiller. Man behandler heller ikke med filler dersom man har pågående infeksjon i kroppen. Dette kartlegges på konsultasjon hos kosmetisk sykepleier.

Infeksjon kan forekomme etter all type injeksjoner og kan oppstå i dagene etter behandling. Tegn til infeksjon kan være rødhet, hevelse, smerte, dunkende følelse og feber som øker 2-5 dager etter behandling. Har du mistanke om infeksjon skal du ta kontakt med klinikken så raskt som mulig. 

Komplikasjoner som redusert blodsirkulasjon og nekrose 

Nekrose i huden på grunn av redusert blodsirkulasjon til vevet skjer svært sjeldent. Ved nekrose vil huden bli misfarget, svært blek, grålig, marmorert eller hvit, samt man kan oppleve smerte og redusert allmenntilstand.

Dersom du opplever at huden rundt leppene eller selve leppen blir misfarget, kreves medisinsk tilsyn og behandling og du må ta umiddelbar kontakt med oss. 

Forventninger til resultatet av leppebehandling

Ved leppebehandling med filler er det viktig at du har realistiske forventninger til behandlingen. Resultater med filler varierer fra person til person, samt påvirkes av ditt naturlige utgangspunkt, muskulatur og anatomi. Disse faktorene prates om i forkant av behandlingen og kartlegges i forhold til dine lepper, ønske og behov.

Det er helt normalt at leppevevet bruker opptil 14 dager på å tilhele seg før man kan se de endelige resultatene fra behandlingen. 

Dersom du har ønske om en spesiell form, volum, eller størrelse må man ofte bygge opp leppen over flere behandlinger med måneders mellomrom. 

Kvinne får lip filler behandling

Snus etter lip fillers

Du bør unngå snus minimum de første 5 timene, men aller helst første 24 timene. 

Soleksponering

Unngå direkte soleksponering (og solarium) den første uken etter behandling. Vis solvett, bruk solbeskyttelse på leppene og bruk hodeplagg dersom du gjør behandling med leppefiller på sommeren. 

Andre tips

Ta det litt rolig første døgnet og drikk rikelig med vann for å holde deg og leppene godt hydrert.

Unngå kyssing første 24 timene etter lip fillers. Dette for å redusere infeksjonsfare og at leppene er ømme, hovne og med blåmerker.

3-4 dager etter injeksjonsbehandling med Restylane kan du kjenne igjennom leppene dine. Man kan oppleve å få noen små klumper i leppene, da hyaluronsyre binder vann og leppevevet har en del “lommer” som filleren kan legge seg i. Disse kan som regel enkelt masseres og løses opp ved at du selv masserer eller får hjelp av behandleren din. Som regel vil klumper og eventuelle ujevnheter gå seg til i løpet av de første 14 dagene etter behandling.

Vil du vite mer om leppefiller/lip fillers med Restylane ?

Her kan du lese om behandlingen leppeforstørrelse med lip fillers eller booke en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kosmetiske dermatologiske sykepleiere gjennom vår online booking.

Nærbilde av eldre kvinne med leppestift