Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Møt plastikkirurg Jes Rødgaard

Jes Rødgaard både forsker og foreleser om sin store lidenskap – plastikkirurgi. Mest av alt brenner han for pasientmøtene. – Det viktige er å forene det ytre speilbildet med personlighet og det indre.

Plastikkirurg Jes Rødgaard hos Asteta Clinic

Jes Rødgaard - Plastikkirurg, Asteta Clinic

Med et fast håndtrykk og engasjert blikk hilser Jes Rødgaard velkommen i den julepyntede resepsjonen til Asteta Clinic. Etter utdannelse og år med medisinsk praksis i hjemlandet Danmark, så har nå norsk kone og spennende jobbmuligheter lokket ham til broderfolket i nord.

- Denne muligheten til å praktisere hos Asteta er perfekt for meg. Det handler ikke bare om at jeg vil etablere meg med egen familie i Norge, men her finner jeg også fagekspertise som imøtekommer mine ambisjoner som plastikkirurg. Asteta er et fantastisk sted, både på et menneskelig og faglig plan, sier Rødgaard.

Indre og ytre skjønnhet

Rødgaard er utdannet ved Aarhus Universitetet. Han har mange års erfaring som plastikkirurg og overlege. Fra prestisjetunge sykehus som Aarhus Universitetshospital, samt fra privat praksis hos ledende plastikkirurgiske klinikker i Danmark.

- Hos Asteta er det mye kosmetisk plastikkirurgi, som for meg handler om å skape det speilbildet som pasienten ønsker ut fra et estetisk og naturlig ideal. Jeg ser på det som et privilegium å ha en jobb der jeg kan hjelpe folk på reisen mot dette.

Rødgaard understreker at det allerede i den første samtalen med pasienten er viktig for ham å få en dypere innsikt i pasientens ønsker, fordi kroppen – både det indre og det ytre – er en enhetlig helhet der alt henger sammen.

- Det er vel og bra å snakke om indre skjønnhet. Det er selvfølgelig utrolig viktig. Samtidig er det slik, mener jeg, at dersom du selv oppfatter deg som vakker på utsiden, så vil det også gi seg utslag i selvtillit og indre styrke, sier Rødgaard.

I pasientmøtene er Rødgaard svært opptatt av å skape et gjensidig tillitsforhold, ikke minst slik at det etter samtalen står klart for pasienten hva han eller hun kan forvente av operasjonen.

- Det å gjennomgå en operasjon kan være en overveldende og emosjonell prosess for mange, og derfor er det viktig for meg å veilede pasienten gjennom prosessen slik at personen føler seg helt trygg før, under og etter, sier Rødgaard, før han legger til:

- I tillegg er det avgjørende at pasienten forstår de grunnleggende prinsippene bak en operasjon. Ikke bare mulighetene, men også begrensningene.

Trender og utvikling

I tillegg til legepraksis har Rødgaard forsket på plastikkirurgi, på en måte som dessuten har resultert i en rekke artikler i internasjonale tidsskrifter. For å opprettholde og videreutvikle sin kirurgiske kunnskap, søker Rødgaard hele tiden å utvikle seg gjennom den nyeste faglitteraturen og ved å delta på internasjonale konferanser i Europa og USA. På disse konferansene holder han seg oppdatert på den siste kunnskapen innen kosmetisk plastikkirurgi gjennom foredrag av verdens ledende kirurger og gjennom samtaler med internasjonale kolleger. Han har dessuten forelest selv nasjonalt og internasjonalt.

- Det er en prioritet både for meg og Asteta å opprettholde faglig ekspertise gjennom hele tiden å være oppdatert på trender og utvikling i de ledende miljøene, sier Rødgaard.

I Nydalen i Oslo har plastikkirurg og gründer Kenneth Chiu lagt ned et enormt arbeid i etableringen Asteta Clinic. Alt ned til den minste detalj har blitt gjennomgått og vurdert for å skape en klinikk med god kultur og kvalitet i alle ledd. Nå har altså Chiu også hentet en co-pilot. Et valg der heller ingenting falt på tilfeldighetene. Etter mange både profesjonelle og personlige samtaler, samt besøk hos Rødgaard på klinikken der han har jobbet i Danmark, er ikke Chiu i tvil om at han har rett mann for Asteta.

- Jeg er utrolig glad for å ha Jes med på laget. En kirurg med de beste skussmål, som behandler pasienter og alt i behandlingsapparatet rundt på en svært god, omsorgsfull, presis og skånsom måte, sier han.

Ønsker du en konsultasjon med Jes?

Da kan du booke en ledig time som passer for deg. På konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt og Jes vil gi deg inngående informasjon om inngrepet du vurderer. Han vil svare på alle dine spørsmål og gi deg ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente.

Bestill time