Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Er du plaget av uønskede fettansamlinger?

Av Jes Rødgaard

Plastikkirurg

Folk som søker om fettsuging plages av uønskede fettansamlinger, som ikke vil forsvinne selv om de trener og spiser sunt. For mange kan overflødige fettlag påvirke selvtilliten, og mange har et ønske om å føle seg bedre med seg selv når de ser seg i speilet, og når de har på seg bestemte klær.

To kvinner på treningstur ser på solnedgangen

Hvorfor velge fettsuging?

Det er kjent at stoffskiftet og hormonbalansen endres med alderen, noe som gjør det vanskeligere å gå ned i vekt etter hvert som vi blir eldre. For kvinner kan det også være vanskelig å bli kvitt overflødige fettansamlinger etter en graviditet. Det er imidlertid viktig å påpeke at fettsuging ikke er en slankemetode, men en kroppskonturoperasjon for de som er nær idealvekten.

Typiske områder for fettsuging

De typiske områdene for fettsuging er mage, rygg og flanker, hofter, lår, overarmer, legger og hake. I tillegg er det ganske mange menn som kommer for bryst fettsuging.

Forventninger og vurderinger

Under forundersøkelsen er det viktig å avklare hvilke forventninger du har, samt å vurdere omfanget av fettansamlinger og kvaliteten på huden. For å oppnå best resultat er det viktig å la en liten mengde fett ligge rett under hudnivået, for å unngå ujevnheter og løs hud etter operasjonen, og for å få det fettsugde området til å harmonere med resten av kroppskonturen. I noen tilfeller vurderes det at personen har for lite fett til at de kan se en forandring etter en operasjon, og i disse tilfellene anbefales ikke en operasjon. I tilfeller hvor personen har mye fettvev, kan det bedre garanteres at du vil se en fin bedring etter operasjonen.

En viktig del i vurderingen av en person før fettsuging er kvaliteten på huden. Når vi blir eldre tynner huden ut og mister sin elastisitet, noe som gjør at huden ikke vil trekke seg tilstrekkelig sammen etter fettsuging, og området blir løsere. I disse tilfellene kan hudfjerning være nødvendig for å oppnå best resultat. For hals og hake blir det henholdsvis halsløft, på magen bukplastikk og på overarmer og innside lår henholdsvis armplastikk og lårplastikk. Dersom det er usikkert hvor mye huden trekker seg sammen, er det også mulig å utføre fettsuging først, og deretter i en ny operasjon utføre fjerning av hud for å oppnå best resultat.

Manglende elastisitet i huden ses også etter graviditet, spesielt på magen, hvor huden blir utspilt og deretter løs med strekkmerker. I noen tilfeller vil det være mulig å oppnå et pent resultat med kun fettsuging, men i de fleste tilfeller er det nødvendig med bukplastikk for å gjenskape en flat og definert mage.

I forbindelse med en fettsuging er det også mulig å gjennomføre fetttransplantasjon til forstørrelse av bryster eller rumpe. I løpet av de siste årene har det vært en økende etterspørsel etter nettopp disse operasjoner, da noen kvinner ikke ønsker bryst- eller rumpe implantater på grunn av risikoen for komplikasjoner, inkludert kapseldannelse. I stedet for å kaste bort fettet, er det mulig å bruke en skånsom teknikk for å gjenbruke og sprøyte fettet inn i henholdsvis bryster og rumpe for å gi økt fasthet og fylde.

Det er en økende etterspørsel etter å gjennomføre fetttransplantasjon til forstørrelse av bryster eller rumpe i forbindelse med fettsuging.

Operasjonsprosessen

Fettsuging skjer oftest i narkose, men er det snakk om mindre områder som haken eller innsiden av knærne, kan operasjonen gjøres i lokalbedøvelse. Fettsuging foregår ved å injisere en spesiell vannløsning under huden med en tynn kanyle i starten av operasjonen for å løse opp fettvevet. Deretter følger selve fettsugingen, hvor fettet fjernes ved hjelp av kanyler av ulik tykkelse. Hos Asteta Clinic brukes Microaire-systemet, som bruker vibrasjonsteknologi for å bryte ned fettcellene, noe som muliggjør enklere og mer presis fjerning av fettvevet.

Resultater og etterbehandling

Etter fettsuging må du bruke kompresjonsbandasje i 3 uker. Du vil være hoven de første 2-3 ukene, men allerede etter 3-4 uker vil du kunne se en bedring i kroppskonturen. Det endelige resultatet kan først vurderes etter 3-6 måneder, etter at huden har fått mulighet til å trekke seg sammen. I den perioden er det viktig at du holder vekten, eventuelt går ned noen kilo i vekt. Etter en fettsuging er det normalt at motivasjonen for å trene mer og spise sunnere øker, noe som vil forbedre sluttresultatet.

Operasjonsteamet hos Asteta Clinic

Asteta Clinic har lang erfaring med fettsuging

Hos Asteta Clinic har vi flere års erfaring med fettsuging. Kirurgisk fettsuging er mer enn bare fjerning av fettvev; det er en kroppskonturoperasjon, med mål om å skape det selvbildet som personen ønsker, gjennom å gjenskape kroppens naturlige konturer. Vårt erfarne team står klare til å hjelpe deg med å oppnå dine ønsker og forbedre ditt velvære.

Vurderer du fettsuging?

Plastikkirurgene Jes Rødgaard og Kenneth Chiu hos Asteta Cinic

Da kan du fylle ut skjema eller kontakte oss direkte på 22 02 60 60 / 99 10 20 60 eller post@asteta.no for å bestille en konsultasjon.

Prisen for konsultasjon er 600 kr og er helt uforpliktende. Aldersgrense 18 år. Avbestilling mindre enn 24 timer før oppsatt time belastes i sin helhet.