Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Hyaluronsyre i hudpleie

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Hyaluronsyre (HA) er stjerne-ingrediens i jungelen av hudpleie og det er ikke uten grunn. Denne magiske ingrediensen finnes naturlig i huden vår og bidrar til å fremme en rekke fantastiske egenskaper.

Til tross for navnet så er ikke hyaluronsyre en syre, men et naturlig sukkermolekyl (et glukosaminoglykan) som har den egenskapen at den binder vann 1000 ganger sin egen vekt. I kroppen og huden danner hyaluronsyre en gelelignende substans som både binder vann, virker som et smøremiddel og fungerer som en støtdemper mellom de elastiske fibrene kollagen og elastin.

Hyaluronsyre binder fuktighet

En god fuktbalanse opprettholder hudens funksjoner, og gjør det mulig å oppbevare en fyldig og sunn hud. Mangel på HA gjør blant annet at huden mister elastisitet, at rynker blir tydligere og at huden blir tørrere.

Visste du at omlag 50% av kroppens totale mengde hyaluronsyre finnes i huden vår?

Pipette med hyaluronsyre

Hyaluronsyre har en rekke positive funksjoner i huden vår, som blant annet å virke dypt fuktighetsgivende.

Hyaluronsyren i huden vår minsker med årene

Hyaluronsyren i huden vår påvirkes av flere faktorer og brytes dessverre raskt ned av frie radikaler, UV-eksponering og oksidativt stress.

Den totale mengden hyaluronsyre som kroppen produserer minsker i takt med at kroppen og huden blir eldre, så vel som at den kraftig påvirkes av livsstilen vår. En hud som er mye eksponert for sol og UV-stråling vil ofte bli slapp, uelastisk og rynkete, som følge av hudens tap av hyaluronsyre, kollagen og elastin.

Man kan i tillegg injisere hyaluronsyre ved hjelp av fillers som en behandling mot volumtap, fine linjer og rynker, samt forebygge og gjenopprette hudens fuktighet.

Solbrunt kvinneansikt med vanndråper

En god fuktbalanse opprettholder hudens funksjoner og gjør det mulig å bevare en fyldig og sunn hud. 

Her er 5 gode grunner til at du bør bruke hyaluronsyre i din hudpleie

1. Gir glød

Hyaluronsyre er en naturlig komponent i huden som øker fuktighetsnivået og bidrar til et sunt, friskt utseende med masse naturlig glød.

2. Gir fuktighet

Hyaluronsyre binder vann 1000 ganger sin egen vekt, og har en utrolig evne til å holde på fuktigheten og vil gjøre huden hydrert, smidig og myk.

3. Anti-aging

Hyaluronsyre gir fukt og plump til fine linjer, kreppet hud og rynker. En fuktet, glødende hud ser mer vital og frisk ut.

4. Beroligende

Hyaluronsyre virker antiinflammatorisk og vil kunne hjelpe med å redusere rødhet, irritasjon og betennelser.

5. Fremmer en raskere sårtilheling

Hyaluronsyre har en god effekt på å fremme en raskere, bedre sårtilheling og styrke hudbarrieren.

Pipette med hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en svært mild substans og ingrediens, som ikke skaper irritasjon og allergiske reaksjoner.

På Asteta Clinic fører vi håndplukket medisinsk hudpleie som gir resultater, og vi har et bredt utvalg av produkter med hyaluronsyre som tilpasses deg og din hud. Vi benytter hyaluronsyre i flere behandlinger som Fillerbehandling, Leppebehandling, Sunekos, PRP, Mesoterapi, Profhilo, Skinbooster, Aquagold og Aknearr.

Bestill deg en uforpliktende konsultasjon hos kosmetisk sykepleier Celine Seeberg, som gledelig hjelper deg med et individuelt tilpasset hudpleieprogram.

Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Celine Seeberg har vært med i Asteta Clinic siden starten. Med sin ekspertise innen kosmetisk sykepleie bidrar hun til klinikkens unike breddekompetanse, der plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger utfyller hverandre.