Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Hudtips før du gifter deg

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Det viktigste du kan smøre deg med når det gjelder hud er tålmodighet. – Start tidlig å jobbe med huden din før et bryllup eller andre viktige festdager, sier Celine Seeberg.

Portrett kosmetisk sykepleier Celina Seeberg hos Asteta Clinic
Celine Seeberg – KOSMETISK SYKEPLEIER

Grundig plan for hudpleie og sminke

Det å gifte seg med mennesket du elsker er naturlig nok et av de virkelig store øyeblikkene i livet for mange. Slik var det også for meg, da jeg for ikke så lenge siden var brud og sa ja til «The One» - mannen i mitt liv. Måneder hadde gått med til planlegging. Jeg ønsket at alt skulle klaffe, og jeg skal ikke stikke under en stol at noe av forberedelsene absolutt var farget av mitt yrke og mine interesser. Jeg hadde en grundig plan for hudpleie og sminke. Helt opp til like før selve seremonien, da min mann og jeg begge fikk lagt ansiktsmaske – som i finishen ga den lille ekstra gløden i huden.

Da jeg giftet meg gjorde jeg lite før selve bryllupet, for ikke å få uønskede reaksjoner

Skikkelig «hudnerd»

Nylig var jeg så heldig å bli invitert som gjest til podkasten «Bryllupsglede». Der hadde jeg en utrolig fin samtale med Amanda Costa Thompson, som er bryllupsplanlegger og designer. «Glød til bryllupsdagen» er tittel på episoden, der vi snakker om hudpleierutiner generelt og best mulig hud til den store dagen spesielt. Amanda kaller meg en skikkelig «hudnerd», en beskrivelse jeg ikke kan nekte for at stemmer. Hud er faget mitt. Helt siden jeg var barn har det vært interessen min. Min mor er også i bransjen. I årevis før og under utdannelsen til sykepleier holdt jeg også på med make-up. I dag er jeg utrolig glad for det, fordi hudpleie og bruk av sminke ofte bør sees i sammenheng.

Ung kvinne i bryllupskjole holder blomsterbukett

Podcast:
Glød til bryllupsdagen – med Celine Seeberg

Det er ingen tvil om at ekte glød er noe som er ønskelig til den store dagen. Så hvordan får du den? Følg med til slutten der jeg deler hva jeg nylig har testet som jeg varmt vil anbefale deg å sjekke ut!

Kortsiktig hudpleie gir kortsiktige resultater

På spørsmål fra Amanda om hva det viktigste du kan smøre deg med er, blir kanskje lytterne litt overrasket over svaret: Tålmodighet! Du kan få fukt og glød i huden relativt raskt, men kortsiktig hudpleie gir også kortsiktige resultater. For å få de virkelig gode, langsiktige resultatene må huden stimuleres i dypet. Du må kanskje tåle å flasse litt, kanskje bli ganske rød. Det kan være at du vil føle at huden faktisk blir litt verre en periode, før det blir bedre.

Smilende brud med blomsterbukett hjelpes ut av bil

Fordi jeg er sykepleier kan jeg også jobbe med injeksjoner og sterkere typer laser. Jeg kan benytte kraftigere behandlinger og produkter med høyere prosent av syrer enn det andre hudpleiere tilbyr. Vil du virkelig jobbe i dypet av huden kan dette være riktig for deg. Det sagt så kommer den beste effekten av hva du gjør hver dag hjemme. Det nytter ikke å la være å pusse tennene daglig, og så gå bare en gang i året til tannlegen. Det er det samme med huden din. Du må gjøre mesteparten selv. Og du kommer langt med tre-fire produkter: En rens, et fuktighetsprodukt og en dagkrem med solfaktor, samt en skrubb og kanskje et korrigerende produkt.

Jeg fant ut at jeg ikke kan ha forstørrelsesspeil på badet. Da lager jeg bare problemer for meg selv.

Start tidlig og unngå injeksjoner rett før et bryllup

Men hvordan skal du så gå frem før en større happening, for eksempel et bryllup? Start tidlig om du kan. Hud er ferskvare og en hudsyklus tar tid. Sett i gang og få den døde huden av. Jo lenger tid, desto dypere kan man jobbe. Hvis du har dårlig tid før et bryllup, sørg for å booste gløden litt. Ta behandlinger som bare gjør deg rød samme dag, som eksempelvis en kjemisk peel. Da jeg giftet meg gjorde jeg lite før selve bryllupet, for ikke å få uønskede reaksjoner. Ikke ta injeksjoner rett før et bryllup, da det kan gi blåmerker eller lignende. For at sminken skal sitte bra er det essensielt at huden er godt preppet.

Nygifte Celine og Preben hånd i hånd

Bryllups snakk:
Hagebryllup i Asker – Celine & Preben

Les portrettintervju med Celine i Bryllups snakk hvor hun forteller om sitt eget bryllup.

Lær opp mannen din

Ikke minst få med deg og lær opp mannen. Jeg har hatt et pågående prosjekt med min mann i ni år. Det begynte med at jeg satte en skrubb i dusjen, som han brukte et par ganger i uka. Så smurte jeg kremen min i ansiktet hans, overkjørte ham litt. Nå gjør han det selv, i hvert fall en gang om dagen. I dag ser han helt klart forskjellen selv. Husk at menn som regel har fetere og tykkere hud. Det er en fordel på en slik måte at menn rynker saktere. Samtidig får menn mer urenheter.

Les også: Enkel hudpleie for menn

Alle har porer, arr og pigmentmerker

Husk at du bør være forsiktig med å sammenligne deg selv med modeller og andre på Instagram og i magasiner. Ingen hud er som din. Alle har porer, arr og pigmentmerker. Det er også vakkert på sitt vis. Ikke vær så selvkritisk. Jeg fant for eksempel ut at jeg ikke kan ha forstørrelsesspeil på badet. Da lager jeg bare problemer for meg selv, på en måte som gjør ting verre.

Få hjelp til rutiner og behandlinger skreddersydd din hud. Jeg og vi i Asteta Clinic er her for deg når du skulle trenge og ønske oss. Våre produkter er en hybrid mellom kosmetikk og mer medisinsk. Med høyere doser av aktive virkestoffer som går dypere. Velkommen!

Og hvis du snart skal gifte deg: Gratulerer og masse lykke til!!


Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Celine Seeberg har vært med i Asteta Clinic siden starten. Med sin ekspertise innen kosmetisk sykepleie bidrar hun til klinikkens unike breddekompetanse, der plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger utfyller hverandre.

Tips og råd til behandling med DermaPen før bryllup