Asteta Clinic
Sittende kvinnelig modell for plastikkirurgi som skjuler mage og bryst

Bukplastikk - mageplastikk

Dr. Kenneth Chiu, legelisten.no

Med en mageplastikk eller bukplastikk strammer vi opp løs hud på magen. Det kan også gjøre at du blir kvitt endel strekkmerker, får en korreksjon av delte magemuskler og vi lukker eventuelt navlebrokk dersom det foreligger. Disse forandringene er vanlige etter vektnedgang og graviditeter og kan for mange oppleves som plagsomme, med redusert selvfølelse og livskvalitet.

Fakta om bukplastikk - mageplastikk

 • Operasjonstid: 2-3 timer

 • Bedøvelse: Narkose

 • Sted: Asteta Clinic Oslo

 • Bandasje: 4 dager

 • Kompresjonstøy: 4-8 uker

 • Fravær jobb/studier: 2-4 uker

 • Trening: Forsiktig oppstart etter 3 uker, full trening etter 6 uker

 • Kontroller: 1 uke og 6 måneder

Pris for bukplastikk - mageplastikk

Bukplastikk pris kr 60 000,- inkl. mva.

Pris for en bukplastikk varierer avhengig inngrepets omfang. Endelig pris får du etter første møte med oss.

Les mer om våre priser på informasjonsside om priser for plastisk kirurgi.

Vurderer du bukplastikk?

Bestill en uforpliktende konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu. På konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt og Dr. Chiu vil gi deg inngående informasjon om operasjonen. Han vil svare på alle dine spørsmål og gi deg ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente.

Dr. Chiu holder til i Oslo, har fordypning fra USA og flere års erfaring med mageplastikker. Aldersgrense 18 år. Konsultasjon eller videokonsultasjon hos plastikkirurg kr. 600,-

Bestill konsultasjon

Erfaringer med mageplastikk

Bukplastikk, mageplastikk, utføres på Asteta Clinic i Oslo av Dr. Kenneth Chiu som er spesialist i plastikkirurgi. Han har lang erfaring med bukplastikk operasjon og bruker en spesiell teknikk hvor du slipper dren etter operasjonen. Dr Kenneth Chiu er nøyaktig og opptatt av detaljer og resultatet. Alle får vurdering og operasjon som er individuelt tilpasset. Du kan lese noen tilbakemeldinger og pasienthistorier her:

"Jeg fikk utført stor bukplastikk med fettsuging av mage, hofter og flanker hos Kenneth Chiu. Sårbart som det er, å kle av seg og vise sine skambelagte deler av kroppen, slappet jeg raskt av på den første konsultasjonstimen. Evig takknemlig for vennlig, varm og realistisk vurdering og veiledning, og kunne ikke følt meg tryggere på selve operasjonsdagen. Og er utrolig fornøyd med resultatet. Veldig fin navle og fint, smalt, jevnt arr, som er lagt langt ned. Kan ikke skjønne annet enn at dette er virkelig godt håndverk. Anbefales!" - legelisten.no

Pasientreferanse bukplastikk Asteta Clinic

Før og etter bilder etter en bukplastikk

Når du kommer på konsultasjon vil du kunne få se før og etter bilder slik at du lettere kan danne deg et inntrykk av arr og forventet resultat. Det er ikke lov å vise slike bilder på nettside eller sosiale medier i Norge. Bilder som vises frem på klinikken er av pasienter som har gitt sitt skriftlige samtykke til at deres bilder benyttes.

Konsultasjon om bukplastikk

En konsultasjon for bukplastikk, mageplastikk, er et uforpliktende møte med plastikkirurg der du forteller om dine tanker, bekymringer og ønsker. Magen din vurderes og vi sjekker generell helse om det er andre spesielle hensyn som må tas med tanke på din trygghet. Vi setter av god tid. Dr. Chiu gir deg en vurdering av ditt utgangspunkt og forklarer hva du kan forvente ved eventuell behandling. Du får svar på spørsmål du måtte ha underveis og vi gir deg god informasjon om selve inngrepet, arr, forventet resultat og nødvendig informasjon om tiden før og etter en operasjon. Vi er opptatt av at du i tillegg til et optimalt resultat skal føle deg trygg og ivaretatt. Det er viktig at du får god informasjon før du tar et valg om kirurgi. Etter konsultasjon med plastikkirurg får du også møte koordinator som kan svare på ytterligere spørsmål og hjelpe deg videre i prosessen. Les mer om konsultasjon.

Ulike årsaker for å gjennomføre en bukplastikk

Du opplever kanskje ubehag på grunn av løs hud på magen. Den viktigste grunnen som oppgis for å gjennomføre en bukplastikk er et ønske om å føle seg vel i egen kropp. Løs hud med strekkmerker på magen kan komme etter stor vektendring eller etter graviditeter. I tillegg til å være sjenerende kan slik løs hud for noen gi plager i form av lukt, sår og eksem. Løs hud kan gjøre trening vanskelig og tyngre. Det kan være at du føler at du må skjule magen. Noen ganger er det i kombinasjon med delte magemuskler også kalt rectus diastase og med navlebrokk og ofte med lokale ansamlinger av overskuddsfett. Det finnes ulike variasjoner og ulike teknikker og vi hjelper deg å finne ut hva som er riktig for deg for at du skal få et best mulig resultat basert på ditt utgangspunkt og ønsker.

Stramme løs hud på magen etter graviditet og vektendring

Etter graviditet og vektendring kan huden på magen bli en del løsere og gi strekkmerker. Huden som har blitt overstrukket trekker seg ikke helt tilbake slik den var før. Ved større vektnedgang kan det bli et hudoverskudd som henger og det kan gi fysiske plager med fuktighet, sår, eksem og lukt i hudfolder.  Den løse huden er for mange et hinder for å føle seg vel i egen kropp. 

Korreksjon av arr etter keisersnitt med bukplastikk

Et arr etter keisersnitt kan oppleves som plagsomt og kosmetisk sjenerende. Har arret blitt inndratt kan det gi et inntrykk av at magen er delt i to med hud og fettvev som buler eller henger over arret. For de fleste kan slike arr etter keisersnitt fjernes i forbindelse med en mageplastikk og deretter sys huden lagvis for å unngå inntrukket og bulkete arr. En fettsuging av området rundt arret kan også være en korreksjon som kan gi en bedring for mange.

Rectus diastase - delte magemuskler

Rectus diastase er betegnelsen på delte magemuskler, eller magemuskler som har sklidd fra hverandre. Den rette muskulaturen på magen som går ned langs midten av magen holdes sammen av bindevev. Denne blir svekket av langvarig trykk innenfra som ved svangerskap, vektendring eller genetisk.

Etter gjennomført svangerskap er det ikke alltid at magemusklene kommer helt tilbake til midtlinjen. Det kan da forbli en deling og avstand mellom magemusklene, noe som altså betegnes rectus diastase. Dette kan medføre en svakhet som gjør at magen buler, noen opplever at små mengder mat eller drikke gjør at du føler deg oppblåst og at det lett gir en bulende mage.

Enkelte opplever smerter og svai i korsryggen og for noen kan en operasjon forbedre ryggplager. Endel opplever altså at magen buler mer enn vekten skulle tilsi. Trening har dessverre liten eller ingen effekt på rectus diastase.

Navlebrokk - umbilicalhernie

Noen kvinner opplever at de får en liten utposning i navlen etter graviditet. Dette er ofte et navlebrokk. En konsultasjon vil avdekke dette. Slike navlebrokk kan oftest enkelt korrigeres ved at åpningen i bukhulen sys igjen i forbindelse med en mageplastikk. Er det et større brokk kan det være behov for gastrokirurgisk prosedyre der bukveggen forsterkes med andre teknikker og innleggelse av nett.

Lokalt overskudd av fettvev

Endel velger å utføre en fettsuging på mage og hofter, eventuelt ryggputer opp mot Bh-stroppen på ryggen. Det vil kunne bidra til at selve bukplastikken og fettsugingen totalt gir et bedre resultat og fremhever figur og midje på en best mulig måte. Dette vurderes sammen med kirurgen på konsultasjonen der ditt utgangspunkt og dine ønsker er avgjørende.

Operasjonsteknikk ved bukplastikk - mageplastikk

Bukplastikk går ut på at overflødig hud på nedre del av magen fjernes. Dette gjøres gjerne i kombinasjon med fettsuging og sammensying av delte magemuskler etter graviditeter. Dette gir et arr på tvers av nedre del av magen. Vi er nøye med å plassere arret lavt slik at du kan skjule dette under undertøy og bikini. Derfor kalles dette ofte bikinisnitt. Ved full mageplastikk får du også et arr rundt navlen. Dette arret skjuler vi i dypet slik at det blir minst mulig synlig. Alle formene for bukplastikk kan også gi et løft og oppstramming av venusberget, men det kan være behov for tilleggsinngrep i dette området.

Mageplastikk kombineres ofte med fettsuging for å forbedre konturen på mage og midje. Vi deler gjerne mageplastikk i noen hovedkategorier:

Full bukplastikk

Full bukplastikk er vanligst og gir en oppstramming på hele magen, helt fra under dine bryster og helt ned til venusberget som også får et løft. Dette er altså en metode som egner seg for de som har løs hud både ovenfor og nedenfor navlen.

Mini bukplastikk

Mini eller liten bukplastikk gir en oppstramming i huden fra navlen og ned. Dette er derfor en metode som egner seg for de som i hovedsak plages av løs hud på nedre del av magen, noen ganger med et inntrukket og stramt arr etter keisersnitt. Kan også kombineres med sying av magemuskler på nedre del av magen for å få strammere og flater mage. Kan også kombineres med fettsuging av enkelte områder.

Omvendt T mageplastikk - Fleur de Lis

Omvendt T mageplastikk er som en full mageplastikk, men strammer også inn fra sidene i tillegg. Denne prosedyren gir i tillegg til det horisontale arret et vertikalt arr fra brystbeinet og hele veien ned og er en metode som er forbeholdt de som har gått ned mye i vekt og plages med mye løs hud.

Utvidet full mageplastikk

En utvidet mageplastikk gir lengre arr ut i hofter og mot korsryggen med den fordelen at løs hud også i disse områdene kan strammes opp i samme operasjon som mageplastikken.

Rafing = Sy sammen delte magemuskler

For mange kvinner som har gjennomgått ett eller flere svangerskap vil i varierende grad ha en deling av magemusklene i midtlinjen. I forbindelse med en mageplastikk kan disse magemusklene sys sammen i midtlinjen, noe vi kaller rafing. Denne tilleggsprosedyren vil bidra til å gjenopprette mer fysiologisk plassering av magemusklene og gir for noen bedre midje og bedre stabilitet i kjernemuskulaturen. Enkelte pasienter forteller også at dette har bidratt til mindre ryggsmerter.

Lukking av navlebrokk

Små navlebrokk kan lukkes ved å sy igjen åpningen i bukhulen. Er det en større åpning kan det være behov for annen type kirurgisk prosedyre med innleggelse av nett.

Fettsuging

For utvalgte pasienter kan en nøye planlagt fettsuging i samme seanse som mageplastikken være med på å optimalisere det totale resultatet. For eksempel kan fettsuging av mage og hofter være med på å fremheve midjen samtidig som også sying av delte magemuskler bidrar til en smalere midje. Les mer på egen side om fettsuging.

Hvilke av disse ulike metodene som passer for deg vil du få vite når du kommer på en første konsultasjon.

Mageplastikk uten dren, også kalt "drainless tummytuck"

Dr. Kenneth Chiu bruker en spesiell teknikk på mageplastikk operasjonene som gjør at det ikke er behov for å legge inn dren. Denne metoden er dokumentert å gi mindre risiko for postoperative komplikasjoner som serom, hematom og infeksjon. Dr. Chiu har i tillegg høstet erfaringer fra flere kirurger i Amerika og utelukkende benyttet denne metoden de senere årene.

De viktigste fordelene med denne metoden er mindre risiko for blødning, serom og infeksjon. Metoden gir bedre sårtilheling. Det gir også kortere rekonvalesens og mindre ubehag etter operasjonen.

Når du er nyoperert kan det oppleves som en ekstra belastning å ha 1-2 dren ut fra såret. Drenene kan gi litt stikkende og strammende ubehag i tillegg til at det oppleves som litt upraktisk å passe på drenslanger og poser. Noen synes det er ubehagelig å se på innholdet som kommer ut på disse drenene. I tillegg er åpningen drenene kommer ut gjennom huden også en mulig inngangsport for infeksjon.

"Mommy makeover"

Bukplastikk kan noen ganger kombineres med andre inngrep. En nokså vanlig kombinasjon er bukplastikk sammen med brystoperasjon, i form av brystløft - med eller uten implantat. Det er dette som betegnes som «mommy makeover». Mange kvinner som har født ett eller flere barn føler at kroppen ikke kommer tilbake til en form de er tilfreds med. Det kan være løs hud på mage med strekkmerker. Brystene kan ofte oppleves som «tomme» og hengende etter amming. En "mommy makeover" er en kombinasjonsprosedyre der vi korrigerer mage og brystene i en og samme operasjon.

Forberedelse før en bukplastikk

Les mer om generelle forberedelser før operasjon. I tillegg anbefaler vi spesielt for pasienter som skal til bukplastikk:

 • Les informasjonen du får fra oss når du booker operasjon

 • Unngå all bruk av nikotin 6 uker før og 6 uker etter operasjonen 

 • Unngå alkohol 1 uke før operasjon

 • Unngå omega 3 og vitamin E i 2 uker før operasjon

 • Når du kommer hjem ønsker vi at du hviler med overkroppen i litt sittende possisjon og med en liten bøy i hoften

I denne videoen får du se noen av personene du møter på Asteta Clinic og et lite innblikk i vår topp moderne operasjonsavdeling.

Operasjonsdagen

På operasjonsdagen møter du kirurgen for en gjennomgang av planen slik at du er trygg på at vi er helt enige, og du får anledning til å stille eventuelle spørsmål. Det området som skal opereres blir fotografert og markert med tusj. Områder som skal fettsuges og plassering av arr markeres og du får mulighet til å se over og komme med eventuelle innspill og ønsker.

Etter dette får du møte anestesilegen for en liten samtale om narkosen og hva som vil foregå akkurat før du sovner. Deretter følger vi deg inn på operasjonsstuen der du blir forberedt med vask og narkose.

Kirurgen starter med å fettsuge områder som er avtalt på forhånd. Fettsuging av øvre del av mage, midje og hofter er vanlig prosedyre sammen med bukplastikk for det kosmetiske resultatet. Deretter fjernes overskuddhud og fett på magen før dette sys pent sammen igjen.

Du våkner kort tid etter at operasjonen er ferdig. Etter cirka en time har du kommet deg og fått informasjon muntlig og skriftlig før du blir hentet.

Tiden etter en bukplastikk

Vi anbefaler sterkt at du har en voksen person hos deg første natten etter en mageplastikk. Du kan for eksempel oppleve å bli svimmel dersom du må reise og da kan det være fint å ha noen som kan hjelpe eller kontakte hjelp dersom det skulle være nødvendig.

 • Vi anbefaler 10-14 dager fri fra jobb eller studier etter operasjon. Ved hardt fysisk arbeid anbefaler vi fri i 4 uker etter

 • Bandasjen på magen kan fjernes etter 4 dager før du da dusjer. Den innerste brune tapen over sårene kan dusjes med og skiftes på kontrollen 1 uke etter operasjon

 • Vi anbefaler bruk av kompresjonstøy i 4 uker dag og natt, deretter ytterligere 4 uker på dagtid

 • Vise forsiktighet med hoste/nysing og annen hard belastning av magemusklene dersom de er sydd sammen i 3 måneder etter operasjonen

Sykemelding etter en bukplastikk

Dersom det foreligger medisinsk indikasjon for bukplastikken din har du rett til sykepenger i tiden etter operasjonen. I slike tilfeller er 2-4 ukers sykemelding vanlig litt avhengig av type jobb. I denne perioden anbefaler vi også at eventuelt medlemsskap på treningssenter pauses.

Smerter, hevelse eller nummenhet

Grad av smerter en bukplastikk varierer fra pasient til pasient. Det er avhengig av bukplastikkens omgang i tillegg til individuelle variasjoner i opplevelse av smerter. Uansett vil du få hjelp med smertelindring for den første tiden etter en mageplastikk. De fleste opplever rask bedring av smerter, det vil si iløpet av de første 3-4 dagene etter operasjonen. Dersom magemusklene er sydd sammen kan også det gi ubehag og noen opplever en følelse av stramming og stikking i flere uker etter operasjonen, gjerne utløst dersom magemusklene presses.

Komplikasjoner

All  kirurgi er forbundet med en viss risiko for komplikasjoner. Alvorlige komplikasjoner som  blødning, infeksjon, nekrose i hud og blodpropp er svært sjeldne. Mindre komplikasjoner etter bukplastikk som også forekommer er:  

 • Små sår som ikke gror optimalt og trenger litt mer ekstra sårstell

 • Sårvæske (serom) som dannes under huden som krever tapping og tilsyn

 • Dårlig arrdannelse

 • Nedsatt eller tap av sensibilitet i huden over arret

Forventninger etter bukplastikk 

Du vil se resultatet etter en bukplastikk nokså umiddelbart, men det endelige resultatet vil du først få etter 6-12 måneder når hevelsen er borte og arrene har modnet. Det er viktig at du følger våre anbefalinger med kompresjonsplagg, holde deg i ro og unngå aktivitet med høy intensitet og trening for tidlig. Dette er med på å bidra til et godt kosmetisk resultat og tilheling etter en bukplastikk. Vi garanterer deg tett og personlig oppfølgning etter din operasjon. Vi er tilstede for deg for din trygghet og for at du skal få et best mulig sluttresultat.

Her finner du informasjon om gjeldende priser.

Ofte stilte spørsmål bukplastikk - mageplastikk

Får jeg dren ved bukplastikk?
Får jeg smertestillende?
Gjør det veldig vondt etter en bukplastikk?
Hvordan bør jeg ligge etter en mageplastikk?
Hvor lenge vil jeg være hoven etter en bukplastikk?
Hvor lang tid trenger trenger jeg for å komme meg etter en bukplastikk?
Får jeg sykemelding etter en bukplastikk?
Når kan jeg trene etter en bukplastikk?

Vurderer du bukplastikk, mageplastikk?

Bestill en uforpliktende konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu. På konsultasjonen vil du bli nøye undersøkt og Dr. Chiu vil gi deg inngående informasjon om inngrepet. Han vil svare på alle dine spørsmål og gi deg ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente.

Dr. Chiu holder til i Oslo, har fordypning fra USA og flere års erfaring med bukplastikker. Aldersgrense 18 år. Konsultasjon eller videokonsultasjon hos plastikkirurg kr. 600,-

Bestill konsultasjon

Relaterte artikler:

Ung kvinne i treningstøy sitter på yoga matte

"Mommy makeover" og samvittighet

Etter fødsler ville det selvfølgelig vært best hvis hver enkelt gjennom trening og diett selv kunne ordne en ønsket helhet i egen kropp og eget sinn. Slik er det dessverre ikke alltid.

Les mer om "Mommy makeover" og samvittighet.

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Dr. Kenneth Chiu (f. 1978) har reist verden rundt på jakt etter faginnsikt og den optimale opplevelsen for pasienten. Han får ofte høre at han er perfeksjonist, noe han tar som et stort kompliment.

Bestill time

Her kan du booke time til konsultasjon eller videokonsultasjon. Prisen er 600 kr, aldersgrense 18 år. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert.

Bestill time