Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Bryster for et liv på farten

Brystoperasjon hos Asteta Clinic ble en løsning da Sara ønsket hjelp til å opprettholde sitt aktive liv. - Jeg vil at kroppen min skal være i symmetri med det livet jeg lever, sier 59-åringen.

Nærbilde av beina til kvinne som jogger

I jobben lever Sara (59) et hektisk liv innen helsesektoren. På fritiden holder hun tempoet oppe gjennom mye trening. Spesielt aktivitet i form av løping er viktig for henne.

- Jeg er liten og nett, men brystene var ikke tilpasset det livet jeg lever. Når jeg løper orker jeg ikke at det henger og slenger. I tillegg trengte jeg en korreksjon etter en tidligere operasjon hos en annen kirurg. Brystene begynte å bli veldig asymmetriske, sier Sara. Hun tok kontakt med plastikkirurg Kenneth Chiu, som hun også hadde fått hjelp av ved en annen anledning.

- Jeg hadde strammet på lår hos ham før, etter å ha gått ned en del kilo i vekt. Da jeg tok kontakt med Kenneth igjen for råd med brystene, så skjønte han med en gang hva jeg ville og hva som måtte til, sier Sara.

Hemmende bryst

Kenneth Chiu opplever ofte at kvinner kommer til ham fordi de synes at store bryster er hemmende i dagliglivet. På en måte som også kan gi følelse av redusert livskvalitet.

- En brystreduksjon gir deg mindre bryster. De blir fastere, mer symmetriske og bedre tilpasset din kropp, sier han.

- Det var ikke slik at jeg gikk rundt og deppet over at brystene mine var så enorme, men jeg vil ha en kropp i symmetri med det livet jeg liker. Et liv jeg er opptatt av å opprettholde, sier Sara, som gikk fra å være rundt en D-cup før operasjonen til mer en B-cup etter.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg kunne sikkert shoppet rundt blant ulike klinikker og kirurger, men så dedikert og profesjonell som Kenneth er så gidder jeg ikke det. Jeg har fått det jeg har bedt om, men Kenneth ville også satt ned foten hvis det er noe han mener ikke er lurt å gjøre. Det er omtanken og hele pakken med Asteta Clinic som jeg liker, sier Sara.

Tillit og trygghet

Brystreduksjon er en kirurgisk prosedyre som har til formål å gjøre brystene mindre - redusere volum og tyngde. Brystvev fjernes, brystene løftes, areola forminskes ofte og brystvortene flyttes.

- Det er pasientens utgangspunkt som er avgjørende for valg av kirurgisk teknikk, sier Chiu. Han understreker at for de fleste vil en brystreduksjon medføre at det kommer arr i ulik grad og omfang.

For Sara skjedde operasjonen under full narkose, uten at det gjorde henne stresset på noen måte.

- Operasjonsdagen gikk helt smooth. Men hadde jeg vært urolig, så er jeg sikker på at Kenneth og de andre hos Asteta hadde fått roet meg. Samtidig skaper det tillit og trygghet at du alltid får svar på dine spørsmål hos Asteta. Det er alltid noen tilgjengelig for deg som pasient. Dessuten er lokalene og hele stedet så delikat.

Åpenhet viktig

Chiu er svært opptatt av at alle som vurderer kirurgi får god og tilstrekkelig informasjon. Under konsultasjoner settes det av god tid til å snakke om ønsker, tanker og eventuelle plager eller bekymringer. I tillegg gjøres en klinisk undersøkelse av brystene, samt en medisinsk anamnese der eventuelle hensyn kartlegges for å ivareta pasientens trygghet.

Sara sier hun savner mer åpenhet generelt rundt slik plastisk kirurgi. Selv om hun selv jobber på sykehus og innen helse, så synes hun det er vanskelig å snakke med kolleger om brystoperasjonen sin.

- Det er dumt at det skal være slik. Når andre sier at man bare skal lære seg å leve med det man har, så er sikkert tanken god. Men det er ikke slik at bare å la det være alltid er det beste.

Tekst og beskrivelser er godkjent av pasienten. Av personvernhensyn er pasienten anonymisert gjennom brukt fiktivt navn og illustrasjonsfoto.

Vil du vite mer om brystreduksjon?

Her kan du lese mer om brystreduksjon hos Asteta Clinic. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med Dr. Kenneth Chiu gjennom vår online-booking eller ved å kontakte oss her.