Asteta Clinic
ASTETA BLOGG

Enkel hudpleie for menn

Av Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Jeg har en god del menn som kommer for en hudkonsultasjon med et ønske om hudforbedring, velvære og en sunn hud. Jeg er ikke spesielt opptatt - eller tilhenger av å kategorisere hudpleie for "menn vs kvinner", men ser en gjenganger at mange menn foretrekker noe som er enkelt, tidseffektivt og som gir resultater.

Her er 4 steg til en god og enkel hudrutine for mannfolka:

1. RENS HUDEN
Menn har som regel en større talgproduksjon enn kvinner og trenger oftere produkter som balanserer talg, fjerner smuss og etterlater huden ren.

Jeg anbefaler ofte en deilig og skummende rens, som enkelt kan stå i dusjen til daglig bruk.

2. EKSFOLIERENDE PADS
For å fjerne døde hudceller, regulere porer og talg, samt få en sunn hud med frisk farge, så trenger også menn å eksfoliere overhuden med peeling pads et par ganger i uken. Dette anbefaler jeg at gjøres på kvelden og et visst antall ganger i uken. Jeg vil også gi en anbefaling på hvilke peeling-produkt som bør anvendes basert på hudtype og hudtilstand.

Les også om kjemisk peeling.

Mann vasker ansikt med såpe

Rens og peeling er et essensielt steg i enhver personlige hudpleierutine. Dette er for å opprettholde en sunn hudbarriere, samt få ytterligere bedre virkning av produktene du benytter på huden din.

3. FUKTIGHET
Selvom menn kan ha en høyere talgproduksjon og fetere hudtype enn kvinner, så trenger også en fetere hud fuktighet.

Menn liker ofte best kremer som er typiske konsistenser som gel eller lotion, altså et lettere kremprodukt, i motsetning til klissete, rike og velduftende kremer. Mitt beste tips er et multiprodukt som tilfører huden godt med fuktighet, samt virker forebyggende og korrigerende. Ja takk.

Les også: Når stresset hud trenger ro

4. UV-BESKYTTELSE
Det siste punktet slurver dessverre mange menn med, men her skal jeg ikke skjære alle over én kam. Avslutningsvis for en god hudpleierutine er å få hjelp med en tilpasset dagkrem med SPF (solfaktor), og er selvfølgelig like viktig for menn som for kvinner. Her vil det være nyttig med veiledning slik at du får ønsket faktor, konsistens og ingredienser i kremen som er tilpasset din hud.

Kvinneansikt med to pipetter ved øyepartiet

Vi har cosmeceuticals, en hybrid mellom vanlig hudpleie og medisinsk hudpleie, som gir fantastiske resultater til hjemmebruk.

Celine Seeberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Celine Seeberg har vært med i Asteta Clinic siden starten. Med sin ekspertise innen kosmetisk sykepleie bidrar hun til klinikkens unike breddekompetanse, der plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger utfyller hverandre.

VIL DU VITE MER OM HUDPLEIE FOR MENN?

Her kan du lese mer om hudkonsultasjon. Du kan også booke en uforpliktende konsultasjon med kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg gjennom vår online-booking eller ved å kontakte oss her.

Les også: Når gløden kommer tilbake