Asteta Clinic
Rygg til kvinnelig modell for plastisk kirurgi hos Asteta Clinic

Plastisk kirurgi

Introduksjon til plastisk kirurgi - prosedyrer og formål

Plastisk kirurgi

Plastisk kirurgi har som mål å endre, gjenopprette eller forbedre utseendet og/eller funksjonen til ulike deler av kroppen. Navnet "plastisk" kommer fra det greske ordet "plastikos", som betyr "å forme" eller "å modellere".

Plastisk kirurgi kan behandle et bredt spekter av tilstander og innbefatter både rekonstruktiv kirurgi og estetisk kirurgi.

Rekonstruktiv kirurgi innebærer gjenoppretting av funksjon og normal anatomi etter skader, sykdommer, infeksjoner eller medfødte misdannelser. Operasjon av ganespalte, brystrekonstruksjon og behandling av brannskader er eksempler på rekonstruktiv kirurgi. I Norge utføres rekonstruktiv plastikkirurgi hovedsakelig på offentlige sykehus.

Estetisk kirurg (kosmetisk kirurgi) er prosedyrer som utføres for å endre utseendet, ofte for å endre trekk som pasienten er misfornøyd med eller som medvirker til psykisk belastning. Disse prosedyrene er generelt valgfrie og ikke medisinsk nødvendige. Eksempler inkluderer ansiktsløft, brystforstørrelse, fettsuging, neseoperasjon (rhinoplastikk) og mageplastikk.

Estetisk kirurgi kan også ha funksjonelle indikasjoner. Eksempler på dette er rygg- og nakkesmerter på grunn av tunge bryst, redusert syn på grunn av tunge øyelokk og sår- og soppdannelse i hudfolder.

Vi utfører også ikke-kirurgiske kosmetiske prosedyrer. Dette er behandlinger som ikke nødvendigvis involverer kirurgi, men som likevel påvirker utseendet. Eksempler kan være injeksjoner, dermal fyllstoffer og kjemiske peeling. Les mer om våre kosmetiske behandlinger.

Dr Kenneth Chiu er ansvarlig lege hos Asteta Clinic. Chiu er utdannet ved Universitet i Oslo (UiO) og er godkjent spesialist i plastikkirurgi.

Vurderer du plastisk kirurgi?

I en uforpliktende konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg Dr. Kenneth Chiu vil du får en individuell og faglig vurdering. Du vil få svar på alle dine spørsmål og ærlige tilbakemeldinger på hva du kan forvente. Dr. Chiu holder til i Oslo, har fordypning fra USA og flere års erfaring plastisk kirurgi for ansikt, bryst og kropp. Aldersgrense 18 år. Konsultasjon eller videokonsultasjon kr. 600,-

Bestill konsultasjon

Møt Dr Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Bestill time

Ansikt

Ansiktet er det som fremfor alt definerer identiteten til en person. Ansiktet betyr mye for livskvaliteten og med plastisk kirurgi kan små endringer i ansiktet bety mye for å øke egen selvfølelse og velvære. Alle er opptatt av et godt resultat og kirurgi i ansiktet krever høy presisjon, nøyaktighet og lang erfaring hos plastikkirurgen. Hver eneste millimeter og hvert eneste lille sting som settes teller for det endelige resultatet. Hos Asteta Clinic møter du høyt kvalifiserte kirurger innen ansiktskirurgi, neseoperasjoner, øyelokksplastikk og panneløft. På disse sidene vil du finne informasjon om de ulike operasjonene.

Bryst

Vi vet at bryst betyr mye for velvære og livskvalitet. Plastisk kirurgi for brystene har som mål å forbedre formen, størrelsen og konturen til brystene for å oppnå en balanse og harmoni som føles riktig for deg. Her kan du lese mer om ulike problemstillinger. Du er velkommen til å kontakte oss dersom du har bekymringer eller ønsker en individuell vurdering.

Kropp

Plastisk kirurgi for kroppen, inkludert prosedyrer som fettsuging, mageplastikk og kroppsløft, kan bidra til å forme kroppens konturer og gi deg en form som passer deg. Livet påfører kroppen vår både endringer og slitasje hvor plastisk kirurgi kan bidra til å tilbakeføre trivsel med egen kropp og selvtillit. Du er velkommen til å kontakte oss dersom du har bekymringer eller ønsker en individuell vurdering.

Se også

For mange er det å gjennomgå plastisk kirurgi en stor og viktig avgjørelse i livet. Vi opplever at mange pasienter derfor søker mest mulig informasjon i forkant. Her samler vi informasjon vi mener er viktig for deg. Du er velkommen til å kontakte oss for spørsmål eller utfyllende informasjon.

Visste du at..

  • De første plastikkirurgiske inngrep vi kjenner til strekker seg helt tilbake til 800–600 år før vår tidsregning hvor en neserekonstruksjon ble utført i India ved hjelp av en hudlapp fra kinnet eller fra pannen.

  • Historien til plastisk kirurgi i Norge kan spores tilbake til 1842 da det ble utført en rekonstruksjon av øyelokk som var angrepet av kreft.

  • Plastikkirurgi ble en egen spesialitet innenfor kirurgien etter første verdenskrig. Omfattende rekonstruksjon av krigsskader bidro sterkt til utvikling av nye teknikker.

  • I Norge ble plastikkirurgi en selvstendig spesialitet i 1947.

Kilde: https://sml.snl.no/plastikkirurgiKonsultasjon plastisk

Bestill time online eller du kan bestille på e-post: post@asteta.no og telefon: 22 02 60 60 / 99 10 20 60. Vi kan ha andre ledige timer enn det som vises online, ta eventuelt direkte kontakt med oss. Det samme gjelder dersom du ønsker videokonsultasjon eller time utenfor ordinær åpningstid.

Aldersgrense er 18 år. Pris 600 kr. For videokonsultasjon er oppfølgingssamtale på klinikken inkludert. Avbestilling mindre enn 24 timer før oppsatt tid belastes med kr. 600,-.

Bestill time
Plastikkirurgene Jes Rødgaard og Kenneth Chiu hos Asteta Cinic