Asteta Clinic
Kvinnelig modell for microneedling dermapen

Overdreven svette

Overdreven svette kalles hyperhidrose og kjennetegnes ved symptomer på at man svetter mye og mer enn det som er normalt. Svetting er en viktig del av kroppens temperaturregulering, men hos noen fungerer ikke reguleringen slik den skal og medfører økt svetting.

Introduksjon

De vanligste områdene på kroppen med økt svetteproduksjon er i ansikt, armhuler, håndflater og føtter. 

Hyperhidrose kan for mange oppleves svært sjenerende og kan derfor gå utover både ens selvbilde, livskvalitet og det sosiale liv.

Ved behandling av hyperhidrose vil muskelavslappende middel injiseres via en sprøyte direkte inn i svettekjertlene i området som skal behandles. Nerveimpulsene vil da hemmes slik at svettekjertlene hindres i å utskille svette. Du vil likevel oppleve å kunne svette andre steder på kroppen.

Injeksjonsbehandling vil gi en effektiv og langvarig effekt, uten bivirkninger. Effekten er individuell, men vil for mange vare fra 6-8 måneder.

Før behandlingen

Vi starter alltid med en første samtale der vi kartlegger dine ønsker og utgangspunkt. Denne behandlingen krever ingen spesiell forberedelse, men det anbefales at du unngår inntak av medikamenter som ibux eller alkohol, da dette virker blodfortynnende før behandling. Er du syk, forkjølet eller har en pågående infeksjon i kroppen, skal du avvente behandling.
Årlig godkjenning av lege er inkludert.

Selve behandlingen

Muskelavslappende middel for svettebehandling injiseres i små doser på behandlingsområdet. Det vil oppleves som noe ubehagelig, men ikke smertefullt. Selve behandlingen er raskt utført og du kan gå tilbake til dine daglige gjøremål umiddelbart etter behandling.

Etter behandlingen

Det er helt normalt å oppleve at huden kjennes litt sår og øm ut den første tiden etter behandling. Blåmerker, litt rødhet og hevelse er helt normalt og forbigående. Unngå trening samme dag, samt bruk av deodorant første 24timene.

18 års aldersgrense.

Behandler ikke gravide og ammende.

Konsultasjon kosmetisk behandling

Her kan du booke time til kostnadsfri konsultasjon. Kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg setter alltid av god tid.

Bestill time