Asteta Clinic
Kvinnelig modell for microneedling dermapen

Tanngnissing

Injeksjonsbehandling av den store tyggemuskelen, masseter, vil bidra til en mindre anspent kjeve og redusert tanngnissing.
Masseter er en muskel som ligger bakerst på kjeven og som for mange kan oppleves som både stram, anspent, kan gi hodepine, samt gnissing av tenner.
Ved stor masseter-muskel vil også ansiktet få et mer firkantet utseende og etterlater kjeven med et mer maskulint uttrykk.

Introduksjon

Muskelavslappende injeksjoner bidrar til å redusere og svekke denne muskelen slik at anspentheten, spenninger og smerter forbundet med tanngnissing, blir redusert. Kjeven vil i mange tilfeller også få et mer feminint og mykt preg.

Varigheten av behandling med toksin av masseter er individuelt og avhenger av hvor sterk kjevemuskulaturen er. Resultatet varer som regel fra 4-6mnd før man bør foreta en ny behandling. Over tid vil effekten av behandlingen vare lenger, da muskulaturen blir svekket med tiden.

Før behandling

Vi starter alltid med en første samtale der vi kartlegger dine ønsker og utgangspunkt. Denne behandlingen krever ingen spesiell forberedelse, men det anbefales at du unngår inntak av medikamenter som ibux eller alkohol, da dette virker blodfortynnende før behandling. Er du syk, forkjølet eller har en pågående infeksjon i kroppen, skal du avvente behandling.
Årlig godkjenning av lege er inkludert.

Selve behandlingen

Behandlingen er rask og lite smertefull, da det er kun 2-4 nålestikk per side av kjeven. Man injiserer toksin med en tynn nål i muskelen, som kan beskrives som små ”myggestikk”.

Etter behandlingen

Det er lite bivirkninger etter en slik behandling, men de vanligste er hevelse, ømhet og mulige blåmerker ved innstikkstedet. Du kan dra tilbake til jobb eller andre daglige gjøremål, men unngå trening samme dag. Du begynner ofte å merke en effekt etter en liten uke, men full effekt oppnår man etter 2-3 uker.

18 års grense

Gravide og ammende behandles ikke.

Konsultasjon kosmetisk behandling

Her kan du booke time til kostnadsfri konsultasjon. Kosmetisk dermatologisk sykepleier Celine Seeberg setter alltid av god tid.

Bestill time